Fiskepinner og krydret ris

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Fiskepinner og krydret ris

Prøv en ny og litt mer eksotisk vri på fiskepinnemiddagen! Med krydret ris, avokadorøre og rømme til, vil denne retten falle i smak hos både store og små. 
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

3 
dl 
vann
1 
stk 
liten buljongterning
160 
gr 
ris
1 
dl 
hakkede tomater
1 
stk 
rødløk
2 
ss 
rapsolje
1 
ts 
chilipulver
1 
ts 
hvitløkspulver
1 
ts 
paprikapulver
1 
ts 
spisskummen
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 225°C, varmluft. Bland krydderet i en bolle og vend fiskepinnene i blandingen. Sett resten av krydderet til side. Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter. 

  2. I mellomtiden freser du hakket rødløk i litt olje i en kjele. Ha i resten av krydderet og la putre i ett minutt. Ha i risen og buljongterningen og rør rundt. Hell på vann og hakkede tomater, og la koke i 12-17 minutter (avhengig av hvilken ris du bruker). Rør inn hakket koriander mot slutten av koketiden. 

  3. Ha risen over på en tallerken. Del fiskepinnene i to og legg på toppen. Pynt gjerne med urter som f.eks koriander eller persille. 

Serveringstips

Server med rømme og avokadorøre til! Denne retten er også perfekt å servere i en wrap.