Ingredienser
- Elgbiffer:
1
dl
fløte
1
stk
egg
1
liten
hakket løk
1/2
dl
strøkavring
500
gr
farse av elg
- Smørdampede grønnsaker:
50
gr
smør
1/2
dl
hakket persille
salt og pepper
Slik gjør du
Lag elgbiffene:
Bland sammen alle ingrediensene til elgbiffene, slik at det blir en jevn deig.
Form deigen til passe store pannebiffer. Stek de i smør på medium varme, så de får en fin, gylden overflate – ca. 3 min på hver side.
Lag grønnsakene:
Smelt smøret i en kjele, og ha i jegerblandingen. Sett lokket på kjelen og la det stå på middels varme i 5 min.
Rør rundt i grønnsaksblandingen, tilsett salt og pepper og til slutt den hakkede persillen.
- Server biffene med kokt potet (gjerne mandelpoteter), og for eksempel vilt- eller fløtesaus.
Serveringstips
Server gjerne med et glass rødvin.
Får du ikke tak i elgfarse, eller for en mer lettvint variant, kan du kjøpe ferdige elgburgere/-karbonader.
Stekt sopp eller soppstuing passer også godt ved siden av.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften