Grønnsaksnuggets med couscous og tzatziki

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Grønnsaksnuggets med couscous og tzatziki

Kunne du tenke deg å spise litt grønnere, men sliter med å komme i gang? Eller kunne du ønske at det var litt enklere å spise mer grønnsaker? Prøv denne raske og enkle middagen her! Sprø grønnsaksnuggets med couscous-blanding og tzatziki. Skikkelig digg!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

2 
porsjoner
 couscous (evt. bulgur)
1 
stk
 tomat
1 stk 
agurk
1/2 stk 
løk
2 dl 
gresk yoghurt (evt. yoghurt naturell)
1 fedd 
hvitløk
Persille 
Salt og pepper 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225°C. Fordel nuggetsene utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter. 
  2. Kok couscous etter anvisning på pakken. Ha gjerne litt salt eller grønnsaksbuljong i kokevannet for mer smak. Hell av vannet og ha over i en bolle. 

  3. Riv halve agurken på et rivjern. Legg den revne agurken i et dørslag og la den renne av seg (ha gjerne på litt salt for å trekke ut enda mer vann). Du kan også klemme ut ekstra vann med hendene. Bland sammen med yoghurt og 1 fedd finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. 

  4. Kutt opp tomat, løk og halve agurken i små terninger. Bland sammen med couscous og smak til med salt og pepper. 

  5. Server sprø og gode grønnsaksnuggets med couscous-blandingen og tzatziki. Pynt med noen persilleblader. Håper det smaker!

Serveringstips

I couscous-blandingen kan du bruke opp grønnsaksrester du har liggende; brokkoli, blomkål, erter, slitne cherrytomater - kutt opp i små biter og ha i. 

For en vegansk tzatziki bytter du ut gresk yoghurt med et plantebasert alternativ.