Stekt brokkoli og blomkål med chorizo og parmesan

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Vet du at den beste måten å få sprø grønnsaker på er å steke de? Trikset er å steke på høy varme i nøytral olje, og rør jevnlig. Stekt brokkoli og blomkål er lettlaget tilbehør eller som en enkel rett i seg selv. Topp med noe digg, som for eksempel chorizo og parmesan. Verre enn det er det ikke - det er superenkelt å steke fryste grønnsaker!
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

30 
gr
 
revet parmesan
50 
gr
 
chorizo
1/2 
stk
 
sitron
salt
olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha litt rapsolje i en stekepanne og varm til middels sterk varme. 

  2. Stek brokkoli og blomkål under stadig omrøring i ca. 6-7 minutter (til grønnsakene begynner å få en gyllen farge). 

  3. Tilsett hakket chorizo, eller annen spekepølse, mot slutten av steketiden. Skvis over saften fra 1/2 sitron. 

  4. Dryss over revet parmesan og litt salt ved servering. Drypp gjerne over noen dråper med en god olivenolje. Håper det smaker!

Serveringstips

Dryss over granateplekjerner ved servering. Dette gir en ekstra søt crunch på retten!

Dette er perfekt tilbehør til grillmaten - og kan tilberedes mens kjøttet eller fisken hviler på grillen. 

Ved å kutte ut chorizoen passer denne retten til vegetarianere - evt. server chorizoen ved siden av så man kan velge.

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften