5 tips til sunne oppskrifter

Mange har et ønske om å spise sunt i hverdagen. Det kan imidlertid være vanskelig å navigere seg gjennom jungelen av kostholdsråd, dietter og næringsstoffer. Et balansert kosthold med nok fisk og grønt er et godt utgangspunkt for de fleste av oss.

I Findus forsøker vi å gjøre det enkelt å spise sunt. Bare sjekk ut denne listen med sunne oppskrifter på enkel hverdagsmat. 

5 av våre sunneste oppskrifter

Her har vi plukket ut noen sunne oppskrifter som inspirasjon.

Lettpanert torsk med tomatsalsa
Lettpanert torskefilet med sitron og pepper i kavringen. Lag en enkel og smakfull tomatsalsa med mango til - nam! En enkel og sunn hverdagsmiddag. 

Byggrynsalat med erter
Godt som tilbehør, god alene. Denne bør du prøve! Byggryn er rikt på kostfiber, og er et godt alternativ til ris og pasta.

Laksewok med sesam og nudler
Godt som tilbehør, god alene. Denne bør du prøve! Byggryn er rikt på kostfiber, og er et godt alternativ til ris og pasta.

Erteburger
Overrask med en grønn burger på kjøttfri mandag eller til helgekosen! Servér i grove hamburgerbrød eller med ovnsbakte grønnsaker eller Potato Dippers ved siden av.

Ovnsbakt fiskefilet med potet- og sellerirotmos
Ovnsbakt fiskefilet med italiensk saus er et deilig og lettvint middagstips - laget på 1 - 2 - 3! Mens fisk og saus står i ovnen koker du potet og selleri, og gir det en runde med stavmikseren. 

Flere oppskrifter finner du her

Små grep for et sunnere måltid

Du vet det sikkert: det er ikke så mye som skal til for å gjøre måltidet litt sunnere. Men noen ganger trenger vi riktignok en påminnelse. Her er noen av de enkleste tipsene:

  • Bytt ut pastaen eller risen med produkter av fullkorn, eller lag poteter til. Poteten er ikke inkludert i «fem om dagen», men inneholder mer kostfiber, mineraler og vitaminer enn vanlig pasta og ris. Velger du små poteter, eller skjærer de opp i mindre biter før du koker de, tar det heller ikke mer tid enn å koke pasta eller ris.
  • Lag linse- eller bønnesalat som tilbehør, så får dere i dere kostfiber. Lager du litt ekstra, har du kanskje nok til lunsj dagen etter.
  • Ha en pakke eller to med grønnsaker i fryseren, så er det raskt gjort å få det med på middagstallerkenen selv om oppskriften kanskje ikke sier det. Det er lov å eksperimentere selv!
  • Bruk mer krydder og urter, og mindre salt! For høyt saltinntak kan øke risikoen for høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer (kilde: Helsedirektoratet). Bruker du ferdige krydderblandinger, så vær oppmerksom på saltinnholdet i de. Det beste er å bruke urter – friske, frosne eller tørkede.
  • Se etter Nøkkelhullsmerket når du handler. Da vet du at produktet oppfyller visse krav, slik at du er et steg i «riktig retning».