7 middagstips for hele familien

Å sørge for middag til familien og kresne ganer er lettere med god planlegging, forberedelse og allsidige ingredienser. I en fullpakket hverdag kan ønsket om å spise sunt og variert være lettere å oppnå ved å ha en ukesmeny.

Det er også smart for økonomien og miljøet.

Gode, enkle middager til familien

Balanse er nøkkelen til det meste – inkludert kostholdet ditt. Å kunne kombinere smak, enkelhet og næringsstoffer i én og samme rett er ikke lett, spesielt når det kommer til familieoppskrifter. Barns holdning til mat dannes fra tidlig alder.

Det er en av grunnene til at vi i Findus fokuserer på riktig type mat, som også smaker godt. Med våre produkter av fisk og grønnsaker har du et stort utvalg å velge blant.

De er enkle å tilberede slik at hverdagen blir lettere for deg, men basert på råvarer som er bra for kroppen og gode for miljøet, slik at du ikke trenger å få dårlig samvittighet.

7 middagstips til hele familien

Vi jobber for å gjøre det lett å lage bra mat enkelt. Vårt utvalg består derfor av både fiske- og grønnsaksprodukter som gjør det lett å planlegge varierte middager for hele uka.

Du finner både renskårne fiskefileter og sprø, velsmakende panert fisk, wokblandinger og grønnsaker, og ferdige retter som bare er å varme opp de dagene det er ekstra hektisk.

Er du klar over at frossen fisk og grønnsaker er like næringsrikt som ferskt? Det kan også bidra til mindre matsvinn, for du bruker bare det du trenger, og har resten i fryseren til neste gang.

Ukesmeny

La deg inspirere av våre oppskrifter. Her har vi funnet frem syv ulike fra vår oppskriftssamling, som godt kan passe til en ukesmeny:

1 –  Indisk curry med mango chutney og chapati

Har du vurdert å slenge deg på “kjøttfri mandag”, men synes det er litt vanskelig å komme opp med gode retter? Prøv vår indiske curry, servert med krydret ris, chapati brød og deilig mango chutney til. Curryen er mettende og næringsrik med søtpoteter og kikerter, og akkurat passe masse spennende smaker!

2 – Fiskesuppe på 15 minutter 

Ja – du kan ha ferdig middagen på under 20 minutter! God gammeldags fiskesuppe blir ekstra mettende hvis du legger til mer grønnsaker og biter av torsk. Server gjerne med noen skiver deilig grovbrød eller flatbrød ved siden av.

3 – Wok classic med kyllingkjøttdeig

Mange barn liker kjøttdeig, og i denne oppskriften bruker vi kyllingkjøttdeig, som er mager og nøytral i smaken. Krydder og urter kan du så tilsette etter smak – er familien glad i sterk mat, ja – da kan du jo bare ha i litt mer chili. Det går enda litt raskere om du har ferdig hakket chili i fryseren.

4 – Ovnsbakt fiskefilet med bladspinat

Med Ovnsbakt fiskefilet med bladspinatsaus har du en superenkel og smakfull middag unnagjort på null komma niks! Serverer med fullkornspasta og erter for ekstra sunnhetspoeng. 

5 – Fish & crisp

Snaddermat på en fredag? Server Fish & Crisp, enten med crunchy ketchup og ris eller på tradisjonelt vis med ertepure og ovnspoteter. Er barna skeptiske? Prøv å si til de at det er som fiskepinner, bare fra monsterfisk eller lignende (etter hva som passer ditt barn).  

6 – Sprøbakt fiskefilet med fullkornspasta og tomatsaus

Pasta og tomatsaus er en klassiker i mange hjem, og ofte en favoritt blant barn. Hvorfor ikke prøve å bytte ut kjøttdeigen med sprøbakte fiskefileter? Fisken lager seg selv i stekeovnen, og i mellomtiden koker du fullkornspasta og lager en enkel, men smakfull tomatsaus.  

7 – Paprika og honningstekt svinekjøtt som hovedrett, og butterdeig fylt med roquefort og pære til dessert

En deilig søndagsmiddag etterfulgt av dessert med spennende smakskombinasjoner. Tror du roquefort i desserten blir litt for «voksent» for barna, dropper du den bare på butterdeigsplatene til barna.

 

Nødløsning fra frysedisken for dager som ikke går etter planen

Vi vet alle hvordan det er – du kan ha planlagt og handlet inn for hele uka, men så skjer det noe: sykdom, forsinkelser, en uforutsett avtale… eller så er du bare veldig, veldig sliten en dag. Da kan det være greit å ha noe superlettvint på lur i fryseren til middag. Sjekk ut våre ferdigretter som for eksempel Pytt i panne original og Kylling og fullkornspasta