Hva er et typisk fleksitarianer-kosthold?

Mange har tatt et valg om å spise mindre kjøtt, uten å velge det helt bort fra kostholdet. Du kan nyte godt av helsefordelene ved et vegtarkosthold uten å kutte ut alt kjøtt. Å spise fleksitarisk er ikke en diett, men et kosthold hovedsakelig basert på vegetabilske råvarer. Les mer her og se oppskrifter nederst på siden. 

Har du lyst til å spise mindre kjøtt? Eller har du allerede tatt valget om å ha et fleksitarianer-kosthold, men synes det er litt vanskelig å vite hva du skal lage til de forskjellige måltidene? 

Da har vi samlet noen tips til deg her!

Det aller viktigste å huske på er å spise variert. Spis mye grønnsaker, nok protein, flerumettet fett (som Omega-3 og Omega-6)  og langsomme karbohydrater, og du bør fint få i deg de næringsstoffene du trenger.

En vanlig dag med plantebasert kosthold kan se slik ut: 


FROKOST

Havregrøt med bær og frø, grovt brød med peanøttsmør og en frukt, eller müsli servert med melk og bær. 


LUNSJ


Hjemmelaget grønnsak- og linsesuppe med erter, brokkoli og blomkål, poteter og linser, servert med et stykke grovt brød. En digg wrap med hummus, falafel og masse salatgrønnsaker. Eller en sandwich med pesto og ost. 


MIDDAG


En deilig tomatgryte med røde og svarte bønner, paprika, løk, hvitløk, chili og koriander, servert med byggrynsris. Eller en wok med masse gode grønnsaker, nudler og en smakfull wok-saus.