Middagstips til barn -
5 enkle oppskrifter

Å lage rask, enkel mat som ikke barna rynker på nesa av og sier «liker ikke» til, kan være utfordrende for mange foreldre. Og hvor mange foreldre har ikke – til stor frustrasjon – opplevd at det barnet slukte den ene uka, plutselig er «æsj» den neste? Eller at det sukkes «i dag igjen» når maten settes på bordet? Du er ikke alene!

Vi kan alle trenge litt ny inspirasjon i blant, så på denne siden har vi samlet noen av våre favorittoppskrifter på kjappe middager som også bidrar til et sunt, balansert kosthold.

 

La barna være med på matlagingen

Involver barna i forberedelsene på kjøkkenet. Delaktighet øker ofte viljen til å prøve å spise nye ting. Kanskje også la barna få bestemme hva dere skal ha til middag 1–2 ganger i uka?

Se her for tips og inspirasjon til oppskrifter barna kan være med på å lage!

5 middagstips til barnemiddager

Variasjon på middagsbordet handler ofte ikke om å finne på noe helt nytt, men å gjøre nye varianter av velprøvde favoritter. Her er noen av våre – vi håper det kan bli noen av dine også!

Poké-bowl med fiskepinner

En fin måte å introdusere eksotisk mat til barna: noe de trolig kjenner godt, servert på en ny og spennende måte! Her har vi brukt kjente grønnsaker som gulrøtter, agurk og avocado, men prøv deg gjerne frem med andre sorter også.

Brokkoli- og blomkålgrateng

Smeltet ost kan være magisk! Mange barn liker ting som er gratinert – selv om det tar litt tid i ovnen, er det tid du kan bruke på noe annet. Denne retten kan enten serveres som den er, ved siden av noe annet, eller du kan putte oppi rester av for eksempel pølser, skinke eller kjøttdeig.

Fisketaco

Taco er og blir en vinner i mange familier. Gi den en vri med å bruke deilige Crispy Fish Rolls i stedet for kjøtt eller kylling. La barna selv putte oppi grønnsakene de vil ha, og lukk øynene for det som ramler utenfor tallerkenen – de spiser jo både fisk og grønt!

Fiskefilet i saus med fullkornspasta

Fiskefilet med en mild, deilig saus med bladspinat har blitt veldig godt mottatt. Sett formen med fisk i ovnen mens du koker pasta og erter – stort enklere blir det vel ikke?

Rotstappe med kjøttpølser

Stekte kjøttpølser får her følge av en fargeglad stappe av rotgrønnsaker. Mye jobb? Neida, de kokes møre på 10 minutter (mens du steker pølsene), så moser du grønnsakene og smaker til med smør, salt og pepper.

Her kan du finne flere barnevennlige oppskrifter

Spis sunt og balansert på en enkel måte

Ferdigretter og frossen mat kan fint være med å danne grunnlag for et sunt og balansert måltid. Se for eksempel etter retter merket med Nøkkelhull, og produkter med rene råvarer som frosne grønnsaker og fisk. Rask nedfrysing gjør at både næringsstoffer og smak bevares i stor grad. Og det går fort å tilberede – du slipper jo å vaske, rense eller skrelle, slik du ofte må med ferskvarer.

Findus ferdigretter finner du her.

Her finner du grønnsaksprodukter. I tillegg til rene grønnsaker har vi også sideretter som gjør det mer spennende å spise grønnsaker.

For å lære mer om frossen mat kan du begynne her: Usanne myter om fryst mat.