Sauser og dipp til grillmat

Sauser og dressinger til grillmaten!

En god saus hever ethvert måltid - også grillmaten! En smakfull dressing eller saus er like viktig som det andre grilltilbehøret, og trenger ikke være spesielt vanskelig eller tidkrevende å lage. 

Uansett om du vil sette litt fart på smaksløkene eller ha en mild og god dressing, bør du finne en oppskrift som frister her. Og du - oppskriftene passer også godt til annen sommermat som reker, skalldyr og deilige salater. 

Avokadorøre med erter – godt til  all grillmat

Dette trenger du:

1 avokado
100 g Våre Utvalgte erter
2 ss creme fraiche
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 lime
Salt og pepper

Slik gjør du:

Kok eller stek ertene i et par minutter (til de er varme). Ha de over i en skål og mos med gaffel, eller bruk stavmikser.

Mos avokado inn sammen med ertene. Rør inn creme fraiche, saften fra en halv lime og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

4 superenkle dressinger du kan lage fort

Dressing 1: Bland ketchup og litt creme fraiche eller rømme, og smak til med litt paprikapulver.

Dressing 2: Bland søt chilisaus med creme fraiche.

Dressing 3: Rør agurkmiks sammen med majones - vips har du en superkjapp remulade! 

Dressing 4: Ca 1 dl majones blandes med 1 ss honning, 1 ss sriracha og hvitløkpulver etter smak.

Lettlaget aioli

Dette trenger du:

  • 1 dl majones
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts sitronsaft

Slik gjør du:

Finhakk eller mos hvitløk, og rør det inn i majonesen.
Smak til med litt sitronsaft.

Tips: Aiolien blir best hvis den får stå litt før servering

Flere Oppskrifter til inspirasjon: