lunsjtips

Oppskrifter på lunsjretter

Lunsj til store og små, mange eller få

Hva skal du lage til lunsj i dag? En del av oss er vant med å spise lunsj på jobb, og at barna spiser på skolen. Hverdagslunsj hjemme dag etter dag kan fort bli litt fantasiløst. Fortvil ikke! Hjemmelaget lunsj kan bli like innbydende som på kafé, og det trenger ikke ta veldig mye tid. Planlegg litt i forveien; for eksempel er det ofte en god del du kan gjøre klart kvelden før eller rett etter frokost. Her er noen oppskrifter slik at du kan diske opp med lunsjretter hjemme – det kan bli et kjærkomment avbrekk fra yoghurten eller brødskivene med ost. 

Nedenfor finner du noen av våre beste oppskrifter som kan passe til lunsj. Du kan også sjekke ut alle oppskriftene våre; her finner du både lunsj som metter, lunsj til barn, lunsj uten brød og lunsj som gir energi.

TIPS: Lunsj som kan fryses

Pai (quiche) kan lages både i stor og liten størrelse. Spesielt minipaier er egnet til å fryse ned og ha til lunsj senere. Når du først er i gang med matlagingen tar det ikke mye mer tid å lage dobbel oppskrift. Stek en del av de i noen minutter mindre enn angitt, og legg de i fryseren. Da har du rask, enkel lunsj til travlere dager. Varm de i stekeovnen eller microen, og server en god salat til, så er det nesten som å være på kafé!

Pai er også en fin måte å få brukt opp rester. Osteskalker, pølserester, brokkoli fra middagen som ikke ble spist opp ... del opp i mindre biter og ha det i paien.