Pizza med ertekrem

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Pizza med ertekrem

Noen liker hvit pizza, andre liker best den klassiske røde, men har du smakt grønn pizza? Det er superdigg!

 

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
stk 
pizzabunn, ferdigkjøpt
Ertekrem:
2 
ss 
crème fraiche
1/2 
fedd 
2 
ss 
olivenolje
Topping:
100 
gr 
revet ost
1 
stk 
klump mozzarella
cherrytomater
parmesan

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 275°C. Mos tinte erter til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. Rør inn olivenolje, crème fraîche og hakket hvitløk og chili. 
  2. Smør ertekremen utover pizzabunnen. Strø over revet ost og legg på skiver av mozzarella. Legg på ønsket mengde cherrytomater i båter.  
  3. Stek pizzaen midt i ovnen til osten og kantene på pizzabunnen har fått en fin og gyllen farge, ca. 8-10 minutter.
  4. Ta pizzaen ut av ovnen og ha på flak av parmesan. Drypp over litt olivenolje og salt dersom du ønsker det. Server og nyt et smakfullt grønt måltid!

Serveringstips

Topp pizzaen med et lite lass ruccola rett før servering. 

Tips: skyll ertene under rennende varmt vann for å tine de raskt.