Gode sauser til fiskepinner
Fiskepinner kan serveres på mange måter – flere av våre favorittoppskrifter er å servere de i wrap med ulikt fyll (se noen av oppskriftene nederst på siden). Fiskepinner og -nuggets egner seg også å servere som fingermat/snacksmåltid, eller med tradisjonelt middagstilbehør som ris eller ovnspoteter. Da er det godt med saus eller dipp til.
Noen populære sauser og dressinger til fiskepinner og fiskenuggets er:
Her kommer to litt annerledes saus oppskrifter du kan prøve – en kald og en varm – som begge er enkle å lage.
Slik gjør du
Yoghurtsaus (kald)
- Gi aspargesbønnene et raskt oppkok (ca. 2 minutter). De skal ha en frisk grønnfarge og fortsatt være sprø. Skyll de under kaldt vann og la de renne av seg.
- Skjær opp aspargesbønnene i tynne biter (på tvers).
- Bland yoghurt, salt, sennep, olje og saft og finrevet skall fra sitronen i en passe stor bolle.
- Rør inn bitene av aspargesbønnene.
- Mos fetaosten og bland inn i sausen.
Honning-østerssaus (varm)
- Varm opp oljen i en stekepanne eller vid kjele.
Bland inn østerssaus, honning, chili, salt og pepper. Rør godt.
Ha i finrevet ingefær og hvitløk. La det surre under omrøring i et par–tre minutter.
Ha i tonic eller sodavann, og la det småputre i 2–3 minutter til.
Vend de ferdige fiskepinnene eller fiskenuggets inn i sausen, så de blir dekket. Herlig klissete!
Tip!
Hvorfor ikke servere Crispy Fish Rolls og nuggets til kosemat i helga? Lag forskjellige dipper og rører, skjær opp noen ulike grønnsaksstenger mens fiskenuggets/-pinner står i ovnen, og sett så alt utover bordet i skåler og på fat. Så enkelt! Og husk: flere av dippene tåler å stå noen dager i kjøleskapet, så det kan være like greit å lage dobbel porsjon når du først er i gang.
Yoghurtsausen kan du variere med å blande inn litt finhakket spinat sammen med aspargesbønnene. Smak eventuelt til med litt kvernet pepper.
I stedet for dijonsennep kan du smake deg frem med litt pepperrotkrem eller Worchestersaus. Det vil gi smaksløkene noen ganske ulike opplevelser!
Honning-østerssausen passer også fint til kylling og svinekjøtt, eller som saus til en wokblanding!