Saus til fiskepinner

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Gode sauser til fiskepinner

Fiskepinner kan serveres på mange måter – flere av våre favorittoppskrifter er å servere de i wrap med ulikt fyll (se noen av oppskriftene nederst på siden). Fiskepinner og -nuggets egner seg også å servere som fingermat/snacksmåltid, eller med tradisjonelt middagstilbehør som ris eller ovnspoteter. Da er det godt med saus eller dipp til.

Noen populære sauser og dressinger til fiskepinner og fiskenuggets er:

Her kommer to litt annerledes saus oppskrifter du kan prøve – en kald og en varm – som begge er enkle å lage.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

- YOGHURTSAUS MED FETAOST OG ASPARGESBØNNER (kald saus):
2 
dl
 
tyrkisk yoghurt
1 
ts
 
sennep
 
(dijon)
1 
ss
 
olivenolje
0,5 
stk
 
sitron
 
 (saft og skall)
0,5–1 
ts
 
salt
150 
gr
 
fetaost
- HONNING OG ØSTERSSAUS (varm saus):
2 
ss
 
olje
1 
ss
 
ingefær
 
(revet)
1 
ss
 
hvitløk
 
(finhakket)
2 
ss
 
østerssaus
1 
ss
 
honning
0,5–1 
ts
 
chili, hakket
salt og pepper
 
Smak til
4 
ss
 
soda eller tonic vann
 
(naturell eller sitron)

Slik gjør du

Yoghurtsaus (kald)

  1. Gi aspargesbønnene et raskt oppkok (ca. 2 minutter). De skal ha en frisk grønnfarge og fortsatt være sprø. Skyll de under kaldt vann og la de renne av seg.
  2. Skjær opp aspargesbønnene i tynne biter (på tvers).
  3. Bland yoghurt, salt, sennep, olje og saft og finrevet skall fra sitronen i en passe stor bolle. 
  4. Rør inn bitene av aspargesbønnene.
  5. Mos fetaosten og bland inn i sausen.

Honning-østerssaus (varm)

  1. Varm opp oljen i en stekepanne eller vid kjele.
  2. Bland inn østerssaus, honning, chili, salt og pepper. Rør godt.

  3. Ha i finrevet ingefær og hvitløk. La det surre under omrøring i et par–tre minutter.

  4. Ha i tonic eller sodavann, og la det småputre i 2–3 minutter til.

  5. Vend de ferdige fiskepinnene eller fiskenuggets inn i sausen, så de blir dekket. Herlig klissete! 

    Serveringstips

    Hvorfor ikke servere Crispy Fish Rolls og nuggets til kosemat i helga? Lag forskjellige dipper og rører, skjær opp noen ulike grønnsaksstenger mens fiskenuggets/-pinner står i ovnen, og sett så alt utover bordet i skåler og på fat. Så enkelt! Og husk: flere av dippene tåler å stå noen dager i kjøleskapet, så det kan være like greit å lage dobbel porsjon når du først er i gang.

    Yoghurtsausen kan du variere med å blande inn litt finhakket spinat sammen med aspargesbønnene. Smak eventuelt til med litt kvernet pepper. 

    I stedet for dijonsennep kan du smake deg frem med litt pepperrotkrem eller Worchestersaus. Det vil gi smaksløkene noen ganske ulike opplevelser!

    Honning-østerssausen passer også fint til kylling og svinekjøtt, eller som saus til en wokblanding

    Hva våre kunder mener
    Skriv en anmeldelse
    Dine opplysninger
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Din vurdering
    Vurder oppskriften
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften