Saus til fiskepinner

Grå skål med yoghurtsaus med smuldret fetaost og biter av aspargesbønner, pyntet med bladpersille. Godt til fiskepinner!
10 min
forberedelsestid
10 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Gode sauser til fiskepinner

Fiskepinner kan serveres på mange måter – flere av våre favorittoppskrifter er å servere de i wrap med ulikt fyll (se noen av oppskriftene nederst på siden). Fiskepinner og -nuggets egner seg også å servere som fingermat/snacksmåltid, eller med tradisjonelt middagstilbehør som ris eller ovnspoteter. Da er det godt med saus eller dipp til.

Noen populære sauser og dressinger til fiskepinner og fiskenuggets er:

Her kommer to litt annerledes saus oppskrifter du kan prøve – en kald og en varm – som begge er enkle å lage.

Slik gjør du

    Yoghurtsaus (kald)

    1. Gi aspargesbønnene et raskt oppkok (ca. 2 minutter). De skal ha en frisk grønnfarge og fortsatt være sprø. Skyll de under kaldt vann og la de renne av seg.
    2. Skjær opp aspargesbønnene i tynne biter (på tvers).
    3. Bland yoghurt, salt, sennep, olje og saft og finrevet skall fra sitronen i en passe stor bolle. 
    4. Rør inn bitene av aspargesbønnene.
    5. Mos fetaosten og bland inn i sausen.

    Honning-østerssaus (varm)

    1. Varm opp oljen i en stekepanne eller vid kjele.
    2. Bland inn østerssaus, honning, chili, salt og pepper. Rør godt.

    3. Ha i finrevet ingefær og hvitløk. La det surre under omrøring i et par–tre minutter.

    4. Ha i tonic eller sodavann, og la det småputre i 2–3 minutter til.

    5. Vend de ferdige fiskepinnene eller fiskenuggets inn i sausen, så de blir dekket. Herlig klissete! 

    Tip!

    • Hvorfor ikke servere Crispy Fish Rolls og nuggets til kosemat i helga? Lag forskjellige dipper og rører, skjær opp noen ulike grønnsaksstenger mens fiskenuggets/-pinner står i ovnen, og sett så alt utover bordet i skåler og på fat. Så enkelt! Og husk: flere av dippene tåler å stå noen dager i kjøleskapet, så det kan være like greit å lage dobbel porsjon når du først er i gang.

    • Yoghurtsausen kan du variere med å blande inn litt finhakket spinat sammen med aspargesbønnene. Smak eventuelt til med litt kvernet pepper. 

      I stedet for dijonsennep kan du smake deg frem med litt pepperrotkrem eller Worchestersaus. Det vil gi smaksløkene noen ganske ulike opplevelser!

      Honning-østerssausen passer også fint til kylling og svinekjøtt, eller som saus til en wokblanding

    Ingredienser

    - YOGHURTSAUS MED FETAOST OG ASPARGESBØNNER (kald saus):
    125 
    gr
     
    Våre utvalgte aspargesbønner
    2 
    dl
     
    tyrkisk yoghurt
    1 
    ts
     
    sennep
     
    (dijon)
    1 
    ss
     
    olivenolje
    0,5 
    stk
     
    sitron
     
     (saft og skall)
    0,5–1 
    ts
     
    salt
    150 
    gr
     
    fetaost
    - HONNING OG ØSTERSSAUS (varm saus):
    2 
    ss
     
    olje
    1 
    ss
     
    ingefær
     
    (revet)
    1 
    ss
     
    hvitløk
     
    (finhakket)
    2 
    ss
     
    østerssaus
    1 
    ss
     
    honning
    0,5–1 
    ts
     
    chili, hakket
    salt og pepper
     
    Smak til
    4 
    ss
     
    soda eller tonic vann
     
    (naturell eller sitron)

    Kjøp her

    • meny

    Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

    Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
    * Obligatoriske felt
    * Obligatoriske felt