Blomkålsuppe

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
3
Vanskelighetsgrad

Kremet blomkålsuppe med røkelaks og parmesan

Smaksrik blomkålsuppe toppet med røkelaks og parmesan er enklere å lage enn du kanskje tror!

Røkelaks kan enkelt byttes ut med bacon eller annen topping – se tips nedenfor. Den er også god uten topping, og kan enkelt lages for veganere. Se nedenfor.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
3
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pose
 
Blomkål
4 
dl
 
grønnsaks- eller kyllingbuljong
1 
dl
 
kremfløte
Salt og pepper
1/4 
sitron
- Topping:
150 
gr
 
røkt laks (eller bacon)
Parmesan
Persille eller annen type frisk urt

Slik gjør du

  1. Ha blomkål i en kjele sammen med buljong og kremfløte.
  2. Kok opp og la koke i ca. 10 min til blomkålen er mør. 
  3. Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. Du kan også lage blomkålsuppen uten stavmikser: Bruk en potetmoser (potetstamper) i stedet for. Da blir suppen litt grovere i konsistensen.
  4. Hell suppen i suppetallerken og topp med tynne strimler av røkelaks, revet parmesan og friske urter som hakket persille. 
  5. Server med godt brød til!

Serveringstips

Drypp over noen dråper trøffel eller olivenolje olje for en ekstra piff!

Lag en topping-bar, så gjestene kan velge selv! God topping å sette frem i skåler kan være sprøstekt bacon, spekeskinke, brødkrutonger, chorizo eller annen smaksrik pølse, biter av stekt blomkål, krydderstekte kikerter, ristede hasselnøtter.

Vegansk blomkålsuppe:

Benytt vegansk buljong og plantebasert fløte. Topp med for eksempel brødkrutonger, stekte småbiter av blomkål, eller ristede kikerter.

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften