Blomkålsuppe

Kremet blomkålsuppe med røkelaks
5 min
forberedelsestid
15 min
tilberedelsestid
Lett
3
Porsjoner

Kremet blomkålsuppe med røkelaks og parmesan

Smaksrik blomkålsuppe toppet med røkelaks og parmesan er enklere å lage enn du kanskje tror!

Røkelaks kan enkelt byttes ut med bacon eller annen topping – se tips nedenfor. Den er også god uten topping, og kan enkelt lages for veganere. Se nedenfor.

Slik gjør du

  1. Ha blomkål i en kjele sammen med buljong og kremfløte.
  2. Kok opp og la koke i ca. 10 min til blomkålen er mør. 
  3. Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. Du kan også lage blomkålsuppen uten stavmikser: Bruk en potetmoser (potetstamper) i stedet for. Da blir suppen litt grovere i konsistensen.
  4. Hell suppen i suppetallerken og topp med tynne strimler av røkelaks, revet parmesan og friske urter som hakket persille. 
  5. Server med godt brød til!

Tip!

  • Drypp over noen dråper trøffel eller olivenolje olje for en ekstra piff!

    Lag en topping-bar, så gjestene kan velge selv! God topping å sette frem i skåler kan være sprøstekt bacon, spekeskinke, brødkrutonger, chorizo eller annen smaksrik pølse, biter av stekt blomkål, krydderstekte kikerter, ristede hasselnøtter.

    Vegansk blomkålsuppe:

    Benytt vegansk buljong og plantebasert fløte. Topp med for eksempel brødkrutonger, stekte småbiter av blomkål, eller ristede kikerter.

Ingredienser

1 
pose
 
Blomkål
4 
dl
 
grønnsaks- eller kyllingbuljong
1 
dl
 
kremfløte
Salt og pepper
1/4 
sitron
- Topping:
150 
gr
 
røkt laks (eller bacon)
Parmesan
Persille eller annen type frisk urt

Kjøp her

  • meny

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt