Brokkoli- og blomkålsuppe med brødkrutonger og parmaskinke

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
En fargesterk suppe med deilig smak, som passer like godt på en hustrig høstdag som en solfylt vårdag. Skivene av parmaskinke på toppen gir denne suppen "det lille ekstra". 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

4 
ss
 
olje
2 
stk
 
hakket sjalottløk
1 
fedd
 
6 
dl
 
vann
1 
dl
 
fløte
2 
stk
 
grønnsaksbuljong
ristede brødkrutonger
skiver av parmaskinke
revet parmesan
2 
ss
 
gressløk, hakket

Slik gjør du

  1. Ha 4 ss nøytral olje i en kjele, tilsett 2 stk hakket sjalottløk og 1 fedd hakket hvitløk og fres det blankt i oljen.

  2. Hell 6 dl vann i i kjelen, 1 dl fløte og 2 stk grønnsaksbuljongterninger e.l. Kok opp og tilsett 1 pose Brokkoli og Blomkål, la suppen småkoke i ca 10 min, Kjør suppen jevn med en stavmikser og hell over i suppeskåler.

  3. Anrett i suppetallerken med ristede brødkrutonger, skiver av parmaskinke, revet parmesan og et lett dryss av hakket gressløk.

Serveringstips

Du vet vel at du lett kan lage dine egne brødkrutonger? Det er en fin måte å bruke opp brød som begynner å bli gammelt på, og samtidig skaper du litt mindre matsvinn

Slik lager du brødkrutonger:

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær brødet i terninger (evt. fjern skorpen). Legg brødterningene utover i en langpanne, og hell over/pensle med olivenolje. Dryss med litt godt salt, og kanskje noen finhakkede urter eller annet krydder etter smak, og stek midt i ovnen til brødkrutongene er gyldne og sprø. Oppbevares på tett glass.

For et vegetarisk måltid kutter du bare parmaskinken, og for et vegansk måltid erstatter du fløte og parmesan med veganske alternativer. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften