Enkle aktivitetstips til barna hjemme

Er barna er lei av brettspill? Har de tegnet og fargelagt så mye at alle fargeblyantene er brukt opp? Da lurer du kanskje på hva i all verden dere kan finne på? Du er ikke den eneste! Barn er fulle av energi som de trenger å få utløp for. Å underholde og aktivisere barna hjemme er en fulltidsjobb, i alle fall om du ikke vil la de sitte med øynene klistret til en skjerm hele dagen. 

Her har vi derfor samlet noen ideer fra småbarnsfamilier hos oss i Findus. Dette er superenkle og morsomme familieaktiviteter som kan underholde både store og små. Fra å gjennomsøke huset etter skatter, til å lage ute-bowling med tomflasker – sjekk ut våre idéer som kan la barna få utløp for energi og kreativitet. Før du vet ordet av det vil de spørre «Hva er det til middag i dag?» 

Skattejakt

Er barnet ditt sultent på eventyr? La de gå på oppdagelsesjakt etter skatter I i huset. Lag små oppgaver de må løse og utfordringer de må gjennom. Avhengig av alder/leseferdighet kan du skrive små lapper med ledetråder på også. Se så hvordan de kjemper seg over gulvteppe-elven full av krokodiller, klatrer over pute-fjellet, sniker seg gjennom garderobeskap-hulen full av flaggermus og edderkopper, og bekjemp dyne-monsteret som vokter skatten. Og få de trygt og sultne «hjem» igjen til lunsj!

Ute-bowling

Har dere tilgang på en slett uteplass med noen meter lengde, og 7–10 tomflasker eller tomme melkekartonger i lik størrelse, kan dere lage bowling. Fyll litt sand eller vann (eller noe som gir litt tyngde) i flaskene eller kartongene, og lukk de. Bruk teip/kritt eller lignende til å markere på bakken hvor kjeglene skal stå, og bruk hva slags ball dere har. Kanskje en mindre ball for de voksne og en større ball for de yngste? 

 

Finn ordet!

Har du barn hjemme som har begynt med engelsk? La de prøve seg på vår undervanns-letekryssord! Du kan laste ned en PDF her.  

Er du i det skikkelige kreative hjørnet? Lag ditt eget letekryssord da vel. Begynne med å plassere ordene du vil ha, og fyll så på med de resterende bokstavene. 

 Har du noen små kokker hjemme?


Last ned vårt oppskriftshefte med enkle og gode oppskrifter med fiskepinner.

 

Flere hjemmeaktiviteter


Figurjakt i det fri

Går dere tur ute, kan dere leke underveis. Se om dere kan finne ting i naturen som ser ut som hjerter, stjerner, trekanter osv., eller tall og bokstaver. 
Den avanserte versjonen: Gi de et ord de skal forsøke å stave, eller se hvor mange ord dere klarer å stave av det dere finner som ser ut som bokstaver. Tar dere bilder av «bokstavene» dere finner underveis, kan leken fortsette hjemme etter middag. 


"Retro" aktivitesleker

Ta en telefon til besteforeldre/oldeforeldre og spør om de husker noen favorittleker fra da de var små. Kanskje dere får tips om noen morsomme «nye» leker, som «kaste på stikka» eller «ta (/kappe) land», og en hyggelig samtale i samme slengen.