Grille grønnsaker

Gode grønnsaker på grillen

Det å grille grønnsaker er veldig lett, og så blir det utrolig godt!

La grillmaten få følge av spennende salater og smakfulle grillede grønnsaker. Grønnsakene skaper ikke bare fryd for øyet og ganen, men gir også kroppen din flere vitaminer og mineraler enn om du bare spiser kjøtt eller fisk.

Hvordan grille grønnsaker på 1-2-3

  1. Bruker du ferske grønnsaker, så skrell/rens de og del de i litt store biter eller mellomtykke skiver.

  2. Pensle grønnsakene med litt olje eller marinade, ha eventuelt på litt salt og pepper.

  3. Legg de på grillen, følg med, og snu når de begynner å få farge og grill de litt på den andre siden også. 

 

Grille grønnsaker i folie

Det kan være lurt å grille grønnsakene i folie hvis du skal bruke små biter. Grønnsakspakker i folie kan også være spennende for barna å få som tilbehør til maten.

Hvorfor ikke prøve en blanding av brokkoli, mais, erter, paprika og vårløk? Bland grønnsaksbitene med litt olje og salt, pepper eller krydder etter smak. Du kan også ha i litt finhakkede urter.

Vær forsiktig når foliepakken åpnes, slik at ingen brenner seg.

Grønnsaker som tilbehør til grillmaten

Grillet asparges og mais er to klassikere – de trenger i grunnen ikke mer enn god olje og salt. Det er riktignok mange flere grønnsaker som blir gode på grillen, blant annet brokkoli, paprika, aubergine, squash, sukkererter, løk og rosenkål

Og har du prøvd å grille blomkål? Du kan enten skjære opp blomkålhodet i skiver, eller grille buketter (da kan du også bruke frossen blomkål). Pensle med olje og la de ligge på grillen i noen minutter.

Tenk også på at du kan grille både poteter og søtpoteter, enten i folie, på grillspyd eller i biter. Grillede småpoteter med flaksalt, hvitløk og timian er også skikkelig godt!

ANNET TILBEHØR TIL SOMMERMATEN: