Hvordan tilberede torsk og annen frossen fisk

Hvordan tilberede torsk og annen frossen fisk

Å spise fisk bidrar til et sunt og balansert kosthold, ettersom fisk er rik på mange viktige næringsstoffer og en god kilde til protein. I Norge anbefales vi å spise fisk to–tre ganger i uka, for å få i oss nok av de viktige næringsstoffene. Med produktene fra Findus er det enkelt å lage og servere gode og næringsrike fiskemiddager på kort tid.

Fortsett å lese hvis du lurer på hvordan du kan koke eller steke torsk og annen fisk fra frossen tilstand, om du vil få inspirasjon til fiskemiddagene eller er på jakt etter nye oppskrifter med fisk.

2 torskefileter på stekeplate, med krydder og sitronskiver, klare til å stekes i ovnen

Slik lager du ovnsbakt torsk

Best resultat får du med opptinte fileter (se nedenfor).

 1. Forvarm ovnen til 175oC / 150oC varmluft. 
   
 2. Legg fiskefiletene i en ildfast form eller på bakepapir, krydre etter smak. 
   
 3. Stek i 16–18 minutter i vanlig stekeovn, eller 13–15 minutter i varmluft.

Tips – slik tiner du fisken best: 
Legg torskefiletene i en plastpose i kaldt/lunkent vann i kummen mens vannet i kjelen koker opp. Da får du raskt halvtinte fileter, som blir bedre når du tilbereder de.

Husk: Les på pakningene for anbefalt tilberedning. Ikke frys ned igjen fisken etter at den har blitt tint opp, og får du ikke laget ferdig middagen med en gang, legg fisken i kjøleskapet.

Du kan også grille fisk – sjekk vår oppskrift på grillspyd med torsk og chorizo.

 

Slik steker du torsk (med eller uten panering)

 • Stekt torsk lager du best fra opptinte fileter. De kan tine i kjøleskapet over natten, eller i plastpose i lunkent vann i 15–20 minutter.
 • Varm opp smør eller olje i middels varm stekepanne, og stek torskefiletene forsiktig i 3–4 minutter på hver side.
 • Ønsker du panert torsk, blander du mel, salt og pepper på en tallerken, og vender de tinte fiskefiletene i blandingen før du steker de. 


2 ferdigstekte torskefileter på tallerken, med sukkererter og sitron ved siden av
To hvite, kokte torskefileter på tallerken med grønn saus

Slik koker du torsk – lag lettsaltet torsk

 1. Kok opp vann og rikelig med salt. Saltet hjelper fisken å trekke seg sammen. Noen har også i en liten klunk med eddik, noen pepperkorn, sitronskiver eller laurbærblad i vannet.
   
 2. Trekk kjelen av plata, og skru varmen ned. Legg torskefiletene i det kokende vannet, så de blir helt dekket av vann. Filetene kan være frosne. Legg på lokk, og sett kjelen tilbake på platen. Vannet skal ikke koke, men holdes varmt.
   
 3. La torsken trekke i det varme vannet til den er hvit – cirka 5–7 minutter for opptinte fileter, eller 9–10 minutter for halvtinte fileter. Tiden kan variere – når fisken begynner å flake seg er den ferdig.  

Slik kan du koke eller steke torsk og annen frossen fisk

Fordelen med Findus frossen fisk er at du kan lage næringsrike, smakfulle måltider som er enkle å tilberede – perfekt i en travel hverdag. Vår frosne fisk beholder smaken og næringsstoffene, så du kan føle deg trygg på at du og familien får i dere fullverdige, sunne måltider.

Uansett om du lager mat på komfyren, på grillen eller i stekeovnen, kan du finne noe å lage blant våre produkter og oppskrifter. Her er alt fra kjapp barnevennlig mat, til eksotisk inspirerte retter og tradisjonsrike middager for hele familien. Hva med å prøve rundstykke med fiskepinner til lunsj eller kvelds, eller klassikeren Fish & Chips til fredagstacoen?

Du finner flere ulike torskeprodukter fra Findus i frysedisken – vi har alt fra ferdig panert torsk, til fylt torsk og rene torskefileter. Tilberedningsmetodene er selvsagt forskjellig for de ulike produkttypene, men under har vi samlet noen av de vanligste. 

Våre panerte fiskeprodukter tilberedes direkte fra dypfryst tilstand. De har selvsagt tilberedningsinstrukser på pakken, eller du kan sjekke de her på nettsidene våre. De fleste kan tilberedes både i stekeovn og i stekepanne.  

Kokt torsk med ertepure og bacon på tallerken

Inspirasjon til fiskemiddag – prøv ulike oppskrifter med torsk

Torsk har en mild og god smak, så den kan brukes til de fleste anledninger, og kan tilberedes på en rekke forskjellige måter. Det er derfor lett å variere fiskemiddagene slik at du og familien ikke går lei av den samme retten uke etter uke.

Hvorfor ikke imponere på vennemiddagen med en lettlaget eksotisk fiskesuppe med rød curry og reker? Har du pasta-elskende barn i huset, bør du prøve å servere sprøbakt fisk med grønnsaker og pasta – eller se våre tre varianter av fiskepinner i lompe: en fulltreffer hos de fleste små barn. Ovnsbakt torsk med sprøstekt bacon og ertepure er en klassisk fiskerett, mens lettpanert torsk og salat med mangosalsa er en dans for smaksløkene.

Vil du lese mer om et sunt og balansert kosthold, og hvorfor det er viktig å spise fisk, kan du finne mer i ernæringsseksjonen vår.

Fiskepinner, potetmos og tomater på trebrett