Koke brokkoli

I tillegg til å koke brokkoli, er den også superdigg å steke, grille, ovnsbake, smørdampe eller woke! Sjekk hvordan og få flere tips her.
 

Koke brokkoli

I tillegg til å koke brokkoli, er den også superdigg å steke, grille, ovnsbake, smørdampe eller woke! Sjekk hvordan og få flere tips her.

 

KOKE BROKKOLI - OG ANDRE TILBEREDNINGSMETODER

Brokkoli kan kokes både fersk og fra frossen tilstand, i kjele og i mikroovn. Den allsidige grønnsaken kan også tilberedes på de fleste andre måter. Den kan også være hovedingrediensen i en rett, eller ha en birolle – bare se oppskriftene nederst!

KOKETID FOR BROKKOLI

  1. Brokkoli bør ikke gjennomkokes – da blir den vassen og smakløs.
  2. Kutt brokkolien i omtrent like store buketter (om den ikke allerede er delt opp).
  3. Kok opp vann (nok til å dekke brokkolien) med litt salt.
  4. Ha brokkolibukettene i det kokende vannet og la koke i 2–4 minutter.
  5. Hell av det kokende vannet.

SLIK LAGER DU BROKKOLI I MIKRO

Brokkoli kan fint kokes i mikroovn – for frossen brokkoli er dette veldig enkelt.

  1. Legg ønsket mengde brokkoli (buketter) i en skål som tåler mikro.
  2. Tilsett 1 – 2 ss vann.
  3. Varm på høy effekt i 5–6 minutter.
  4. Dryss på litt salt og rør om.

STEKT BROKKOLI

Å steke grønnsaker er vår favoritt-metode! Du kan steke både fersk og frossen brokkoli; da får den en litt nøtteaktig smak.

  • Sørg for at brokkolibukettene er omtrent like store, eller begynn med de største.
  • Varm opp litt olje eller smør i stekepannen.
  • Tilsett de frosne (eller ferske) bukettene og stek under omrøring i 5–6 minutter (litt kortere tid for fersk).
  • Smak gjerne til med litt lime og soyasaus i siste minutt. 

ANDRE SERVERINGSTIPS

  • Smørdampet: Ha litt vann (det skal dekke kjelebunnen) og noen klatter godt smør i en kjele, og la det nesten koke opp. Ha i brokkolibuketter, dryss med litt salt og pepper, sett på lokk og la det surre (dampe) i 3–4 minutter.
  • Ovnsbakt: Forvarm ovnen til ca. 215 grader. Vend bukettene i litt olivenolje, salt og pepper, ha de i et ildfast fat/på stekeplate, og stek i 15–20 minutter. De skal bli litt sprø på utsiden og begynne å bli myke inni. Godt å drysse med for eksempel parmesan, pinjekjerner eller stekte baconbiter!
  • Woket: Du har sikkert spist wok med brokkoli flere ganger. Tips til hvordan lage wok selv finner du her.
  • Grillet: De fleste grønnsaker kan grilles – sjekk vår guide til å grille grønnsaker her.

NÆRINGSINNHOLD

Brokkoli er en veldig sunn grønnsak! Den inneholder mange viktige og gode byggesteiner for kroppen:

  • Høyt innhold av vitamin C og K
  • Rik på kostfiber og B-vitaminet folat
  • Fin kilde til kalium
  • Kilde og mer detaljert næringsinnhold: matvaretabellen.no

Her kan du lære mer om kosthold, ernæring og grønnsaker.

SE FLERE OPPSKRIFTER MED BROKKOLI FOR INSPIRASJON: