Koke brokkoli

I tillegg til å koke brokkoli, er den også superdigg å steke, grille, ovnsbake, smørdampe eller woke! Sjekk hvordan og få flere tips her.
 

KOKE BROKKOLI – OG ANDRE TILBEREDNINGSMETODER

Brokkoli kan kokes både fersk og fra frossen tilstand, i kjele og i mikroovn. Den allsidige grønnsaken kan også tilberedes på de fleste andre måter. Den kan også være hovedingrediensen i en rett, eller ha en birolle – bare se oppskriftene nederst!

KOKETID FOR BROKKOLI

  1. Brokkoli bør ikke gjennomkokes – da blir den vassen og smakløs.
  2. Kutt brokkolien i omtrent like store buketter (om den ikke allerede er delt opp).
  3. Kok opp vann (nok til å dekke brokkolien) med litt salt.
  4. Ha brokkolibukettene i det kokende vannet og la koke i 2–4 minutter.
  5. Hell av det kokende vannet.

SLIK LAGER DU BROKKOLI I MIKRO

Brokkoli kan fint kokes i mikroovn – for frossen brokkoli er dette veldig enkelt.

  1. Legg ønsket mengde brokkoli (buketter) i en skål som tåler mikro.
  2. Tilsett 1 – 2 ss vann.
  3. Varm på høy effekt i 5–6 minutter.
  4. Dryss på litt salt og rør om.

ANDRE TILBEREDNINGSMETODER FOR BROKKOLI

Spiser du 200 g brokkoli har du dekket kroppen sitt dagsbehov for C-vitamin

NÆRINGSINNHOLD

Brokkoli er en veldig sunn grønnsak! Den inneholder mange viktige og gode byggesteiner for kroppen:

  • Høyt innhold av vitamin C og K
  • Rik på kostfiber og B-vitaminet folat
  • Fin kilde til kalium
  • Kilde og mer detaljert næringsinnhold: matvaretabellen.no

Her kan du lære mer om næringsstoffer som vitaminer og mineraler.

SE FLERE OPPSKRIFTER MED BROKKOLI FOR INSPIRASJON: