KOKETID FOR BROKKOLI
- Brokkoli bør ikke gjennomkokes – da blir den vassen og smakløs.
- Kutt brokkolien i omtrent like store buketter (om den ikke allerede er delt opp).
- Kok opp vann (nok til å dekke brokkolien) med litt salt.
- Ha brokkolibukettene i det kokende vannet og la koke i 2–4 minutter.
- Hell av det kokende vannet.
STEKT BROKKOLI
Å steke grønnsaker er vår favoritt-metode! Du kan steke både fersk og frossen brokkoli; da får den en litt nøtteaktig smak.
- Sørg for at brokkolibukettene er omtrent like store, eller begynn med de største.
- Varm opp litt olje eller smør i stekepannen.
- Tilsett de frosne (eller ferske) bukettene og stek under omrøring i 5–6 minutter (litt kortere tid for fersk).
- Smak gjerne til med litt lime og soyasaus i siste minutt.
ANDRE SERVERINGSTIPS
- Smørdampet: Ha litt vann (det skal dekke kjelebunnen) og noen klatter godt smør i en kjele, og la det nesten koke opp. Ha i brokkolibuketter, dryss med litt salt og pepper, sett på lokk og la det surre (dampe) i 3–4 minutter.
- Ovnsbakt: Forvarm ovnen til ca. 215 grader. Vend bukettene i litt olivenolje, salt og pepper, ha de i et ildfast fat/på stekeplate, og stek i 15–20 minutter. De skal bli litt sprø på utsiden og begynne å bli myke inni. Godt å drysse med for eksempel parmesan, pinjekjerner eller stekte baconbiter!
- Woket: Du har sikkert spist wok med brokkoli flere ganger. Tips til hvordan lage wok selv finner du her.
- Grillet: De fleste grønnsaker kan grilles – sjekk vår guide til å grille grønnsaker her.
NÆRINGSINNHOLD
Brokkoli er en veldig sunn grønnsak! Den inneholder mange viktige og gode byggesteiner for kroppen:
- Høyt innhold av vitamin C og K
- Rik på kostfiber og B-vitaminet folat
- Fin kilde til kalium
- Kilde og mer detaljert næringsinnhold: matvaretabellen.no
Her kan du lære mer om næringsstoffer som vitaminer og mineraler.