Stekt brokkoli

Brokkoli er godt å steke, grille, ovnsbake, eller woke! Sjekk hvordan og få flere tips her.
 

STEKT BROKKOLI – OG FLERE TILBEREDNINGSMETODER

Å steke eller ovnsbake brokkolien gir en annen smaksopplevelse enn å koke den. Du kan også ha brokkoli på grillen, og i wok. Både fersk og frossen brokkoli kan stekes.
Vil du koke brokkoli i stedet for, kan du klikke her.

STEKT BROKKOLI

Å steke grønnsaker er vår favoritt-metode! Du kan steke både fersk og frossen brokkoli; brokkolien får da en litt nøtteaktig smak.

  • Sørg for at brokkolibukettene er omtrent like store, eller begynn med de største.
  • Varm opp litt olje eller smør i stekepannen.
  • Tilsett de frosne (eller ferske) bukettene og stek under omrøring i 5–6 minutter (litt kortere tid for fersk).
  • Smak gjerne til med litt lime og soyasaus i siste minutt. 

OVNSBAKT BROKKOLI

Å steke brokkoli i ovnen er superenkelt!

  1. Forvarm ovnen til ca. 215 grader (over- og undervarme).
  2. Vend bukettene i litt olivenolje, salt og pepper.
  3. Ha de i en ildfast form/på et stekebrett – sørg for at bukettene ikke ligger for tett/oppå hverandre.
  4. Stek i 15–20 minutter. Brokkolibukettene skal bli litt sprø på utsiden og begynne å bli myke inni.
  5. Dryss med for eksempel parmesan, pinjekjerner eller stekte baconbiter.

BROKKOLI I WOK (STIR-FRY)

Brokkoli inngår i flere ferdige wokposer – i så fall følger du anvisning på pakken.

Lager du egen wokblanding med brokkoli i, anbefaler vi følgende:

  • Bruk høy varme, og nøytral matolje. Woken skal være varm før du har oppi grønnsakene.
  • Rør mens du woker.
  • Smaksett med woksaus eller krydder etter smak.

Se mer om å lage wok selv her.

SERVERINGSTIPS FOR STEKT BROKKOLI

  • Pannestek brokkolien sammen med litt hakket løk og hvitløk for ekstra smak.
  • Lag stekt ris med brokkoli og egg, og evt. andre grønnsaker som gulrotbiter, mais, erter.
  • Server "restepanne" til middag; stek opp brokkoli, løk, og pølsebiter i panna eller ovnen, server med pasta.

BROKKOLI ER BRA FOR KROPPEN

Veldig overordnet sier en ofte at å spise grønne grønnsaker bidrar til at du får i deg magnesium, kalium, antioksidanten lutein, og flere andre typer næringsstoffer.

Mer spesifikt for brokkoli, så vil den være med på å bl.a. tilføre kroppen din vitamin C, A og B9 (folat).

Her kan du lære mer om næringsstoffer som vitaminer og mineraler.

SE FLERE OPPSKRIFTER MED BROKKOLI FOR INSPIRASJON: