Butterdeig (utgått fra sortiment)

Butterdeig (utgått fra sortiment)
Pakningsbilde: Findus butterdeig (smørdeig) - ferdige plater

Skal du lage nøttestek eller noe annet godt til jul? Butterdeig kan brukes til både paier, middagsretter, snacks, croissanter og kaker! Du finner oppskrifter på alt fra forretter til middag og dessert lenger ned på siden. Når du steker butterdeigen, blir resultatet luftig, med en sprø overflate. 

Det å lage sin egen butterdeig, eller smørdeig, synes mange er tungvint og litt komplisert. Det er en av grunnene til at butterdeig er så kjekt å ha i fryseren! Da slipper du klinet med mel og smør. De ferdige deigplatene kan brukes til alt fra kaker og desserter til innbakt fisk eller nøttestek til jul og middagsterter. Det er også veldig lett å lage en velsmakende dessert eller pai/terte til kakebordet – for eksempel med frukt og vaniljekrem. 

Tips: 

Salte nøttepinner – enkel snacks av butterdeig

Sett stekeovnen på 225 grader. Ta ut 3 plater butterdeig, la de tine på kjøkkenbenken i 15–20 minutter. Mens platene tiner, grovhakker du nøtter, for eksempel en blanding av 100 g salte peanøtter/cashewnøtter og 100 g pistasjnøtter. Kjevle ut de halvtinte butterdeigsplatene litt, og pensle de med ett sammenvispet egg. Strø over nøtteblandingen og flaksalt (etter smak). Skjær platene i strimler, og legg de på bakepapirkledd stekeplate. Stekes midt i ovnen i 5–10 minutter, til de blir gyldne. Nøttepinnene kan også fryses – varm de raskt i ovnen før servering. 

Slik tilbereder du

Fra dypfryst: Legg de frosne butterdeigsplatene på bakepapir og stek på 200°C i ca. 20 min.
Bearbeidet: Deigen kan kjevles ut 2–3 cm i lengden og bredden, men må først tines i ca. 20 min. Stek på 200°C i ca. 15 min.
 


Ingredienser

Hvetemel, margarin [rapsolje, palmeolje, vann, salt, emulgeringsmiddel (E471*), surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma], vann, salt. 

Kan inneholde spor av egg

*vegetabilsk opprinnelseSammensetningen av ingredienser i produktet kan bli endret, les derfor alltid ingredienslisten på pakningen. Allergener er uthevet i fet skrift.Næringsinnhold per 100g

Energi 1560 kJ/370 kcal
Fett 25 g
hvorav mettet fett 10.5 g
Karbohydrat 31 g
hvorav sukkerarter 0.7 g
Fiber 1.5 g
Protein 5.5 g
Salt 0.8 g
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
*
Din anmeldelse
Anmeld produktet
*
*
 • Smørdeig?????
  av Henrik Larsen
  Finnes ikke et gram smør i denne!!! Men palmeolje. Skamme seg.
 • Helt super!
  Denne butterdeigen er helt topp! Blir et veldig fint resultat.
  Ja, jeg vil anbefale dette produktet til en venn.
 • Helt super!
  Helt supert produkt. Luftig og perfekt resultat!
  Ja, jeg vil anbefale dette produktet til en venn.