Julie Martinussen

Ingvild Bøhm-Pedersen jobber som «Culinary Chef» for Findus Nordic.

De gangene jeg møter Ingvild, har hun alltid et smittende smil og en latter som sitter løst. Jeg finner henne selvsagt på Findus-kjøkkenet i det åpne kontorlandskapet på Lysaker. Hun står bak en lang kjøkkenbenk som vender utover mot flere kjøkkenøyer, sittegrupper, og til slutt en imponerende takterrasse som går rett ut i fjordgapet. 

 

I dag skal vi smake på utvalgte Findus produkter, for å finne ulike hacks og serveringsforslag som kan anbefales til forbrukeren. Hun har allerede satt frem flere dipps, krydder og grønnsaker som skal brukes i smakingen. Hun forteller at kjøkkenet skal være et fristed og et rom for kreativitet, hvor alle som jobber i Findus skal få smake og finne matglede.

«Kjøkkenet er jo selve hjertet i Findus.» Foruten om kjøkkenet, beskriver hun Findus merkevare som sitt hjerte-barn. «Etter å ha jobbet her i 13 år, så ligger det jo tett til hjertet mitt, i selve ryggraden faktisk

Jeg ønsket å finne ut litt mer om arbeidet som «Culinary Chef» i Findus.

Hva betyr kjøkkenet for deg og for Findus?
Foruten det daglige arbeidet med utvikling av nye og eksisterende produkter, så er kjøkkenet en mingleplass hvor vi kan møtes for flere matfaglige opplevelser og gleder. Og ordet glede er viktig for meg her. Kjøkkenet kan også være et sted for intern opplæring, hvor vi som jobber her kan vite hvordan produktene smaker, og ikke bare ser produktet i en eske eller i et Excel-dokument. Det er jo Findus-produktene vi lever og ånder for, og uten produktene hadde vi ikke vært her. 

Jeg tror det viktigste med kjøkkenet er å inspirere til matglede rundt produktene våre.  Kjøkkenet er jo ment å begeistre og gi en restaurant-opplevelse. Jeg ønsker jo at alle som kommer innom skal tenke sånn: «her var det godt å komme, det er nesten som å komme hjem».

Hvordan er en vanlig dag på jobben?
Jeg jobber med produktene, og tenker helhetlig i forhold til hvordan vi kan servere Findus-produkter, både til hverdag og til fest. Det er mange av produktene som fint kan brukes til fest, og man kan pimpe de opp og ned etter anledning.  Det som er så gøy med min jobb er at ingen dag er lik, og det liker jeg veldig godt. 

Jeg jobber ofte med presentasjon av produktene, både internt og eksternt, bidrar i utvikling av nye produkter, serveringsmuligheter og arrangerer «tastinger». Jeg jobber også mye med tilberedningsinstrukser for produktene. Da tester jeg produktet nøye, i forskjellige ovner, panner og kjeler, og finner riktig kjernetemperatur og tidsbruk. Hensikten med dette er å kunne gi forbrukeren en trygg og enkel tilberedningsinstruksjon. 

Hva er viktig når det gjelder smaking?
Det som er veldig morsomt når det gjelder smaking, er at vi har utarbeidet det vi kaller for «10 Smak-vettregler». Når vi møtes til et testpanel, er det viktig at en ikke har drukket kaffe eller brukt snus mindre enn en time før, og du skal ikke ha på deg parfyme for det kan forstyrre smakssansen din. Alle skal være stille, mens de smaker. Det blir nesten som en seremoni, hvor vi konsentrerer oss om smak og sans. Jeg synes det er kjempe gøy å jobbe med sensorisk smaking. Det handler om å klare å skille mellom bitter, salt, søtt og surt. Det er jo veldig viktig at alle produktene våre leverer god kvalitet og smak.