Erik Frøyd

Logistikkansvarlig og inntaksleder bulk, Larvik

Hvilken bakgrunn har du som gjorde deg aktuell til stillingen?

Jeg hadde erfaring fra arbeid innenfor lager/logistikk fra matbransjen, samt fagbrev i materialadministrasjon og terminal-lære. Fagbrev i Logistikk og transport.

Hvilke arbeidsoppgaver har du i stillingen?

Innenfor logistikk: Jeg bestiller råvarer fra egne lager/leielager inn til fabrikken i henhold til produksjonsplan, samt noe bestillinger av råvarer fra eksterne leverandører. Videre har vi godsmottak i M3 på alt av kjøl, frys, og tørrvarer som kommer direkte inn på fabrikken. Kjører også truck når tiden strekker til.

Innenfor bulk: Fungerer som bindeleddet mellom fabrikken og dyrkere av produksjon av blomkål, purre, og rosenkål. Jeg bestiller og koordinerer transport av varene inn til produksjonen, samt utgående transport av tomgods til de forskjellig dyrkerne. Jeg avtaler også henting av avfall som brukes til dyrefor. Videre legger jeg inn og godkjenner kvalitetstrekk for alle produserte partier på fabrikken som er grunnlaget for oppgjør til dyrkerne.

Er det noe Findus Norge gjør innen ditt fagfelt som er verdt å få frem?

Ja, absolutt! Bruken av MSC-godkjent fisk i våre produkter (Bærefrakt), bruken av Steam-blancher på bulk-varer (konsistens og smak), og generelt høyt fokus på HMS i produksjon (renhold, håndtering av allergener og krysskontaminering av varer).

Hva er spesielt bra med å jobbe hos Findus Norge?

For min del så svarer jeg litt «lokalt» på dette, men må trekke frem et godt arbeidsmiljø i Larvik. Dette vises også med at store deler av personellet i Larvik har lang ansiennitet.

Hvilken av våre 8 verdier brenner du mest for?

Her er det flere gode alternativer, men for min del må det bli «Vi er lagspillere med entreprenør spirit». Uten et godt samarbeid, arbeidsmiljø og trivsel som fundament, er det vanskelig å bygge videre for å oppnå gode resultater.

Kan du si noen ord om hvem du er utenfor jobb?

Jeg er bosatt på Mellomhagen i Larvik, er samboer med Camilla og er pappa til to barn (en gutt og en jente). Av interesser så vil jeg nevne fotball, ski, og frisbee-golf (som jeg nylig startet med). Ser på meg selv som en mosjonist, og har et treningsmål å gjennomføre et langløp på ski hvert år. Vasaloppet, birken x2 er gjennomført de tre siste årene. 😀

Avslutningsvis vil jeg gi en tommel opp til alle kollegaer som gjør det lett å trives på jobb.