Helge Gjøvikli

Produksjonsleder, Findus Tønsberg

Hvilken bakgrunn har du som gjorde deg aktuell til stillingen?

Jeg har vært leder i forskjellige roller gjennom flere år i to produksjonsbedrifter før Findus. Jeg antok at den største utfordringen lå i å gå fra produksjon av sensorer til å produsere mat. Det viste seg raskt at oppgavene var langt flere og ansvaret større enn jeg hadde vært med på før, men det er med på å gjøre dette til en interessant stilling.

Hvorfor ønsket du å jobbe i Findus?

Etter å ha levd med stadige nedskjæringer av både mennesker og volum en stund hos min tidligere arbeidsgiver begynte jeg å se meg rundt for om mulig å finne nye og mer positive utfordringer. Da oppdaget jeg at Findus i Tønsberg trengte en produksjonsleder. Som relativt aktiv bruker av både grønnsaker og fisk gjennom livet, tenkte jeg det kunne være spennende å se hva som lå bak pakkene i frysedisken, og om jeg hadde det som skulle til for å kunne bidra.

Hvilke arbeidsoppgaver har du i stillingen og hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

Som skiftarbeider i en fabrikk som styres veldig etter sesonger er det få «typiske» dager. Jeg skal ha oversikt over maskiner, mennesker og kvalitet, men med 4 pakkelinjer, 2 bulklinjer og rundt 25 operatører på skiftet skjer det alltid noe uventet. Jeg får heldigvis god hjelp av blant andre fem engasjerte linjeledere, og jeg vil savne menneskene i Tønsberg når jeg en gang slutter.

Er det noe Findus Norge gjør innen ditt fagfelt som er verdt å få frem?

Vi jobber stadig med energisparing og vannforbruk i fabrikken. Dette er viktig av økonomiske og bærekraftige hensyn. I tillegg er det veldig gøy da det tvinger oss til å finne nye løsninger i de lokalene vi har tilgjengelig.

Hva er spesielt bra med å jobbe hos Findus Norge?

Jeg liker å jobbe for et kjent merkenavn med lange tradisjoner, og setter stor pris på menneskene jeg jobber sammen med.

Hvilken av våre 8 verdier brenner du mest for?

Da vi fikk presentert 8 verdier som skulle kjennetegne oss brukte jeg noe tid på å kjenne meg igjen. Så gikk det opp for meg at jeg årlig sliter ut nær familie i 5 uker med fun facts om erter, og jeg passer så ofte jeg rekker på å nevne at vi produserer poteter for både Mc Donalds og Burger King. Er vel derfor «Vi har lidenskap for våre merkevarer og er stolte av maten vi produserer» som står nærmest meg.

Kan du si noen ord om hvem du er utenfor jobb?

Privat er jeg «korpspappa» helt uten å ha spilt noe instrument selv, og snublet inn i korpsstyret for et par år siden. Jeg forsøker ellers å få med meg noen store konserter i løpet av året – helst av den tunge metalltypen, og utover det er jeg lykkelig i sofaen med en bok. Eller film.