Øyvind Aasrum

Automatiker

Hvilken bakgrunn har du som gjorde deg aktuell til stillingen?

Min bakgrunn er en treårig utdannelse på Sandefjord videregående skole, Elektrofag/Automasjon. Jeg hadde min utplasseringsperiode og lærlingtid på Findus i Larvik. I løpet av disse årene ble jeg veldig godt kjent med maskinene og prosessene vi har her, noe som ga meg et godt utgangspunkt når jeg fikk fast ansettelse etter bestått fagprøve.

Hvorfor ønsket du å jobbe i Findus?

Jeg ønsket å jobbe i Findus fordi jeg så på selskapet som er en spennende arbeidsplass med varierende arbeidsoppgaver. Som læring opplevde jeg at jeg fikk muligheten til å bruke og lære mye ny teknologi.

Hvilke arbeidsoppgaver har du i stillingen og hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

Mine arbeidsoppgaver på teknisk avdeling er å sørge for at våre maskiner og utstyr er vedlikeholdt og optimalisert, slik at vi får en effektiv og lønnsom produksjon. Vi ser hele tiden etter nye løsninger og metoder der vi kan effektivisere en maskin. Til tider kan det være å lage en helt ny styring, en kritisk del eller lage en helt ny maskin. Vi har veldig mange forskjellige prosesser hos oss, så det er veldig spennende å kunne jobbe med så mye forskjellig og med så mange faggrupper for å få en optimal prosess eller maskin.

Er det noe Findus Norge gjør innen ditt fagfelt som er verdt å få frem?

Vi i Findus Larvik har et høyt fokus på å optimalisere maskiner og styresystemer slik at vi kan ha høy oppetid, lite «GiveAway» og svinn. Samtidig som vi har et høyt fokus på ENØK. Dette synes jeg er svært viktig sett fra et økonomisk og bærekraftig synspunkt.

Hva er spesielt bra med å jobbe hos Findus Norge?

Det som er så spesielt bra med å jobbe for Findus Norge er at det er et godt arbeidsmiljø. Samtidig er det gode muligheter for faglig utvikling.

Hvilken av våre 8 verdier brenner du mest for?

Jeg mener at alle våre verdier er like viktige, men skal jeg stikke ut en spesiell, så må det bli at «vi har lidenskap for merkevarene våre og er stolte av maten vi produserer». Dette gjenspeiler seg i mine arbeidsoppgaver; en maskin jeg jobber med skal lage poser, esker, former etc. i den forpakningen og tilstanden jeg selv ville kjøpt den.

Kan du si noen ord om hvem du er utenfor jobb?

Jeg er veldig glad i å gå turer i skog og fjell, enten det er jakt eller bare en gåtur. Jeg går med grønn singel-lue fra DNT. Ellers så skrur jeg litt på veteranbiler og veteranmopeder.