Glutenfri mat – produkter og oppskrifter

Har du eller noen i familien cøliaki, og må spise glutenfri mat? Da har vi laget en oversikt over hvilke av Findus sine produkter som er glutenfrie her. I tillegg finner du også en samling med oppskrifter som er uten gluten, til inspirasjon. 

Gluten er et protein som blant annet finnes i de vanligste kornslagene våre:
hvete, spelt, rug og bygg.

 Våre glutenfrie fiskeprodukter:

Her finner du en samling oppskrifter med våre ovnsbakte fiskefileter – finn de som har glutenfrie ingredienser, eller som du enkelt kan tilpasse selv med alternativer. 

Grønnsaksblandingene fra Findus er også uten gluten, da de kun blir vasket, rensket og eventuelt ferskdampet før de raskt fryses ned. Dette gjelder naturligvis også ren fisk.* 

  • Wok-blandinger – våre nye wokposer med ferdig saus kan også spises av gluten-allergikere. Her finner du en samling wok-oppskrifter – flere av de med glutenfrie ingredienser, som for eksempel wok med laks.
  • Poteter er naturlig fri for gluten, så alle våre potetprodukter kan også spises av personer med cøliaki.

*Husk å alltid lese på pakningen for å være sikker.

Vær klar over:

  • Dersom proteinkilde ikke er oppgitt på ingredienslisten, kan «vegetabilsk protein» inneholde gluten.
  • Matvarer som inneholder «hydrolyserte vegetabilske proteiner» som f.eks. buljongterninger/-pulver), kan inneholde små glutenmengder.
  • Malt og maltekstrakt kan også inneholde mindre mengder gluten.
  • Findus-produkter som inneholder glutenholdige ingredienser har merket dette med uthevet skrift i ingredienslisten. Står det stivelse uten videre spesifisering på våre produkter kan det variere mellom ris-, potet- og maisstivelse, men aldri hvetestivelse.

Mer informasjon om cøliaki og glutenfri mat finner du på Helsenorge og hos Norsk cøliakiforening.