Hvor mye grønnsaker bør vi spise?

Grønnsaker er en viktig del av et sunt og balansert kosthold

Grønnsaker er en viktig del av et sunt og balansert kosthold, og alle land i Europa anbefaler å ha et kosthold med mye grønnsaker.

Grønnsaker inneholder en rekke næringsstoffer som gir gode helsefordeler. Ideelt sett bør vi alle spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag, og halvparten av fem om dagen bør være grønnsaker.

Med vårt varierte og fargerike utvalg av grønnsaksprodukter, hjelper vi i Findus deg med dette!

De norske anbefalingene

Her i Norge anbefales vi å spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag. En porsjon regnes å være 100 g, og halvparten av fem om dagen bør være grønnsaker. Findus er her for å gjøre dette lettere for deg, ved å tilby smakfulle og praktiske grønnsaksprodukter.

Hvorfor ikke prøve vår Wok Classic eller Wok Spicy, Perfekt til-serien vår eller Våre Utvalgte Rotgrønnsaker? Eller enda enklere; våre wok-produkter med saus i posen - Creamy Coconut wok og Hot Red Curry wok

Alle disse er smakfulle blandinger og inngår dine daglige fem om dagen – og husk, frosne grønnsaker er ernæringsmessig like bra som ferske! Prøv å inkludere frosne grønnsaker i hvert måltid, for et fargerikt tilskudd av vitaminer og mineraler.

Har du noen hjemme som rynker litt på nesa av grønnsaker? Eller noen som er "allergiske" mot det meste grønt? Prøv våre Grønnsaksnuggets

De globale og europeiske anbefalingene

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler den generelle befolkningen å spise minst 400 g grønnsaker og frukt daglig.

EFSA (the European Food Safety Agency) anbefaler det samme til den europeiske voksenbefolkningen, og – i likhet med i Norge – kaller de anbefalingen for 5 om dagen. Husk at fem om dagen er minimum det du bør innta.

Grønnsaker er så bra for oss at vi alltid bør inkludere en god porsjon av dem i et måltid, og ikke glem å variere i hvilke grønnsaker du velger.