Kjøttboller og tzatziki med grønnsaksfries

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Kjøttboller og tzatziki med grønnsaksfries

Grønnsaker alle digger! Sprø og gode - passer perfekt med kjøttboller og tzatziki. 

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

10-16 stk 
kjøttboller
2 dl 
gresk yoghurt
1/2 stk 
agurk
2 dl 
gresk yoghurt (evt. yoghurt naturell)
1 fedd 
hvitløk
Salt og pepper 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225°C. Fordel grønnsaksfries utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter i varmluftsovn og 10-12 minutter med over- og undervarme.  
  2. Stek kjøttbollene i litt margarin i en stekepanne, følg tilberedningsanvisningen på pakken. 

  3. Riv agurken på et rivjern, og legg i et dørslag i noen minutter for å renne av seg (ha gjerne på litt salt for å trekke ut enda mer vann). Du kan også klemme ut ekstra vann med hendene. Bland sammen med yoghurt og 1 fedd finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. 

  4. Server sprø og gode grønnsaksfries med kjøttboller og tzatziki. Håper det smaker!

Serveringstips

Det er skikkelig godt med mynte i tzatzikien! Finhakk noen mynteblader og rør inn. Har du tzatziki til over kan du ha dette til grønnsaksnuggets og couscous-salat en annen dag.