Tilbehør til grillmat

Tilbehør til grillmat

Tilbehør til grillmaten

I Norge er vi ville etter grillmat! Når våren kommer og solen titter frem, er vi raske med å fyre opp grillen for å lage et godt måltid. 

Men så var det dette tilbehøret da.. Synes du det er vanskelig å variere grilltilbehøret? Hvilke grønnsaker er gode til grillmat?

Her har vi samlet noen gode tips og oppskrifter til deg!

Sprøbakte Grønnsaksfries - perfekt tilbehør til grillmat

Sprøbakte Grønnsaksfries er laget med gulrot, pastinakk og aspargesbønner med en knasende sprø panering. Velkjente og gode grønnsaker, som er blitt enda diggere med et lag med sprø panering! Og de passer perfekt til grillmat som burger, grillribbe, fisk og ved siden av pølsa. Slik lager du grønnsaksfries:

  1. Stek grønnsaksfries i ovnen på 225°C i ca. 10 min. 
  2. Legg de ferdig stekte grønnsakene på et fat.
  3. Topp gjerne med noe digg, som f.eks revet ost, urter, tomat og syltet løk. 
  4. Server til grillmaten!

Grill aspargesbønner!

Aspargesbønner er både sunt og godt - og veldig enkelt å grille. Det er lurt å ha en aluminiumsform på grillen, det gjør jobben mye lettere. Når kjøttet eller fisken er ferdig grillet og ligger og hviler, griller du kjapt disse gode grønne sakene. Aspargesbønnene kan fint grilles fra fryst tilstand, men det går enda raskere dersom de får tine litt på benken mens du griller kjøttet eller fisken. Slik gjør du:

  1. Ha aspargesbønnene i en aluminiumsform egnet for grill (eller bruk grillfolie). Ha i en klatt smør eller dæsj olje, og krydre med salt og pepper. 
  2. Grill grønnsakene mens du rører rundt, til du ser at de begynner å ta farge.
  3. Dryss gjerne over fetaost og granateple ved servering, eller parmesan og urter. 

Tips! Ha flere grønnsaker i formen sammen med aspargesbønnene, f.eks. sopp eller løk.