Tilbehør til grillmat

Enkelt og godt tilbehør til grillmaten

Usikker på hva slags tilbehør du skal ha til grillmaten? Eller synes du det er vanskelig å variere? 

Her har vi samlet noen gode tips og oppskrifter med enkelt og godt tilbehør som passer perfekt til grillmaten!

Blomkålris

Blomkålris er sunt og godt, og passer perfekt som tilbehør til grillmat som fisk, kjøtt og kylling.

Vår blomkålris med løk og persille er full av gode smaker og er en god måte å få fylle tallerkenen med grønnsaker på. Den er rask og enkel å lage og er ferdig på 5 minutter!

Den er god som den er, men er også digg i salater. Prøv denne oppskriften på salat med blomkålris, granateple og ristede kikerter!

Blomkålris er også godt til fiskepinner og til kylling & nudler.

Grillet asparges

Grillet asparges er sunt og godt, og er en favoritt på grillen hos mange.

Asparges er en fleksibel grønnsak som kan brukes til mye forskjellig, og passer perfekt til for eksempel laks, torsk eller kylling.

Det er også enkelt og raskt å lage - den trenger ikke mer enn fem minutter på grillen. De blir ekstra gode hvis du drysser over parmesan, olivenolje, salt og pepper når de er ferdig stekt. 

Pinjekjerner er også godt å drysse over!

Sprøbakte Grønnsaksfries - perfekt tilbehør til grillmat

Sprøbakte Grønnsaksfries er laget med gulrot, pastinakk og aspargesbønner med en knasende sprø panering. Velkjente og gode grønnsaker, som er blitt enda diggere med et lag med sprø panering! Og de passer perfekt til grillmat som burger, grillribbe, fisk og ved siden av pølsa. Slik lager du grønnsaksfries:

  1. Stek grønnsaksfries i ovnen på 225°C i ca. 10 min. 
  2. Legg de ferdig stekte grønnsakene på et fat.
  3. Topp gjerne med noe digg, som f.eks revet ost, urter, tomat og syltet løk. 
  4. Server til grillmaten!

Bønnesalat

En frisk og god bønnesalat slår aldri feil, og passer perfekt til grillmaten.

Med vår erte- og bønnemiks lager du raskt og enkelt en digg bønnesalat. Bønnemiksen inneholder edamerbønner, grønne erter, rødløk, cannellini- og aspargesbønner og klar på 5 minutter i panna.

Bland med salat, fetaost og cherrytomater, balsamico eddik, olivenolje og topp med pinjekjerner - enkelt og godt!

Prøv også denne digge bønnesalaten med valnøtter og blåmuggost.

Les om hvorfor bønner er sunne her.

Maiskolber

Maiskolber er en klassiker på grillen! Det finnes mye godt tilbehør som kan serveres med maisen, noen av våre favoritter er

Stekte erter med parmesan

Steker du ertene i panna med parmesan, får du en fantastisk smak! 

Den beste smaken får du hvis du velger Petit Pois-erter som er de minste og søteste ertene. 

Det er veldig lett og tar kun 3 minutter! Slik gjør du:

1. Hell litt olivenolje i en stekepanne og la pannen bli varm. 
2. Stek ertene på høy varme i 2-3 minutter. Skru ned varmen og riv over parmesan. 
3. Kvern over litt salt og pepper, og server med en gang.
I stedet for parmesan kan du også bruke fetaost eller pecorino. 

Syltet rødløk - passer til det meste

Syltet rødløk kan brukes til mange forskjellige typer retter, og grillmat er intet unntak!

Det er enkelt å lage - sikkert enklere enn du kanskje tror, prøv oppskriften vår her.

Sylter du løken i et glass med tett lokk (for eksempel et Norgesglass) og oppbevarer det i kjøleskapet, kan løken holde seg fin i flere uker!

Syltet rødløk passer perfekt til grilmat som burger, torsk, salat, pølser - med andre ord passer det til det meste!

Grill aspargesbønner - enkelt og godt!

Det er lurt å ha en aluminiumsform på grillen, det gjør jobben mye lettere. Aspargesbønnene kan fint grilles fra fryst tilstand, men det går enda raskere dersom de får tine litt på benken mens du griller kjøttet eller fisken. Slik gjør du:

  1. Ha aspargesbønnene i en aluminiumsform egnet for grill (eller bruk grillfolie). Ha i en klatt smør eller dæsj olje, og krydre med salt og pepper. 
  2. Grill grønnsakene mens du rører rundt, til du ser at de begynner å ta farge.
  3. Dryss gjerne over fetaost og granateple ved servering, eller parmesan og urter. 

Tips! Ha flere grønnsaker i formen sammen med aspargesbønnene, f.eks. sopp eller løk. 

Frukt er digg i salaten - og på grillen!

Frukt er perfekt å bruke i forskjellige salater til grillmaten.

Jordbær, granateple, druer, eple og mango gir gode smaker i en frisk sommersalat. 

Men har du prøvd å grille frukt? Grillet frukt er godt alene eller kan også brukes i en salat.

All frukt kan grilles, noen favoritter er ananas, vannmelon, nektarin og fersken. Det er ekstra godt å bruke både ferske og grillede frukter i salaten!

Grillet frukt er også perfekt til dessert og passer ypperlig med iskrem, vaniljekesam eller fløte.