Stekte grønnsaker – slik blir de best!

Stekte grønnsaker er sunt og godt!

Å steke grønnsaker er den av måtene å tilberede de på som bevarer både smak og konsistens, og tap av næringsstoffer er mindre enn ved f.eks. koking. Å steke (raskt) i panne kalles også å sautere. Så ser du en oppskrift med sauterte grønnsaker, er det rett og slett pannestekt!  

Hvordan steke grønnsaker i panne
Frosne grønnsaker kan stekes fra frossen tilstand – du trenger ikke å tine de først. Slik går du frem:

 1. Forvarm stekepanna – bruk høy varme.
 2. Ha i en klunk (ca. 1 ss) nøytral matolje som egner seg på sterk varme.
 3. Ha grønnsakene oppi stekepanna. Rør rundt mens du steker. Avhengig av grønnsakene, tar det som regel mellom 5–8 minutter til de er ferdige.

Skal du steke mye frosne grønnsaker, er det lurt å gjøre det i flere omganger. Tilsett eventuelt krydder mot slutten av steketiden.

Stekte erter med parmesan

Å steke erter er veldig godt og veldig enkelt! Og best av alt: det tar bare 3 minutter. Velg Petit Pois-erter for den beste smaken, dette er de minste og søteste ertene. Gjør ertene enda diggere ved å ha i parmesan eller fetaost.

Slik steker du erter som en proff

 1. Ha litt olivenolje i en stekepanne og varm til middels høy varme. 
 2. Ha i ertene og stek på høy varme i 2–3 minutter. 
 3. Skru ned varmen og riv over parmesan. 
 4. Kvern over litt salt og pepper, og server med en gang. 

Steke grønnsaker i ovn

Steker du grønnsaker i stekeovnen, sier vi gjerne at de er bakt, eller ovnsbakte. Frosne grønnsaker kan ovnsbakes uten å tines først, og er raskt og enkelt ettersom du slipper å skrelle og kutte de opp først. 

 • Forvarm ovnen til 220 grader.
 • Bruk en ildfast form som er stor nok til at grønnsakene ikke blir liggende i et tykt lag oppå hverandre. Bruk gjerne litt rapsolje i formen.
 • Stek grønnsakene i ovnen til de begynner å bli myke. Litt avhengig av type grønnsaker, trenger de trolig 15–25 minutter. Rør gjerne rundt et par ganger.
 • Ha gjerne på noe god topping midtveis i steketiden, slik som pinjekjerner eller fetaost. Eller drypp over sitron og honning før steking.  

Server grønnsaker som hele familien liker!

Grønnsaker som er overkokt, smakløse og uappetittlige kan få selv en ihuga grønnsaksfan til å rynke på nesa. Vi har flere spennende og gode oppskrifter hvor grønnsakene spiller både hovedrolle og birolle. Prøv også de ferdige produktene våre grønnsaksnuggets og sprøbakte grønnsaksfries (veggiefries). En enkel og annerledes måte å servere grønnsaker på, som passer inn i en hektisk hverdag. Hva med å prøve en av disse oppskriftene:

 1. Kjøttboller og tzatziki med grønnsaksfries
 2. Laks og ris med grønnsaksnuggets
 3. Wrap med grønnsaksnuggets
 4. Kylling og grønnsaksnuggets med mangosalsa