20 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner
Torskefilet med sitron og salvie
Filet av torsk egner seg godt på grillen. Her får fisken en herlig, syrlig smak fra sitron, akkompagnert av den litt kraftige smaken av salvie. Se nederst for serveringsforslag og mer inspirasjon.
Slik gjør du
- Tin torskefiletene lett (se tips om å tine fisk her). Klapp de lett tørre med kjøkkenpapir.
- Pensle torskefiletene med olje, og dryss med de hakkede urtene, salt, og pepper.
Grovhakk dill og salvie.
Skjær sitronene i tynne skiver.
Legg flakene eller fiskeristen over på grillen; på indirekte eller lav varme.
Sjekk fisken underveis; du vil ikke grille de så lenge at fisken blir tørr. Dersom du har steketermometer, bør kjernetemperaturen nå ca. 52 grader.
- Legg sitronskiver på doble flak av aluminiumsfolie eller i fiskerist, legg torskefiletene oppå, og legg deretter flere sitronskiver på topp av fisken igjen.
Tip!
- Server med en lun erte- og bønnesalat, eller ovnsbakte nypoteter.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
4
porsjoner
(4 fileter)
salt og pepper
2
ss
olje
2
ss
dill
2
stk
sitron
i skiver
2
ss
salvie