Grillet torsk med sitron

Grillet torsk (filet) i bakepapir med skiver av grillet sitron, blader av salvie, og blanding av erter og edamamebønner
20 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner

Torskefilet med sitron og salvie 

Filet av torsk egner seg godt på grillen. Her får fisken en herlig, syrlig smak fra sitron, akkompagnert av den litt kraftige smaken av salvie. Se nederst for serveringsforslag og mer inspirasjon.

Slik gjør du

  1. Tin torskefiletene lett (se tips om å tine fisk her). Klapp de lett tørre med kjøkkenpapir.
  2. Pensle torskefiletene med olje, og dryss med de hakkede urtene, salt, og pepper.
  3. Grovhakk dill og salvie.

    Skjær sitronene i tynne skiver.

  4. Legg flakene eller fiskeristen over på grillen; på indirekte eller lav varme. 

    Sjekk fisken underveis; du vil ikke grille de så lenge at fisken blir tørr. Dersom du har steketermometer, bør kjernetemperaturen nå ca. 52 grader.

    Usikker på grilling av fisk? Lær mer her.

  5. Legg sitronskiver på doble flak av aluminiumsfolie eller i fiskerist, legg torskefiletene oppå, og legg deretter flere sitronskiver på topp av fisken igjen.

Tip!

  • Server med en lun erte- og bønnesalat, eller ovnsbakte nypoteter. 

Ingredienser

4 
porsjoner
 
(4 fileter)
salt og pepper
2 
ss
 
olje
2 
ss
 
dill
2 
stk
 
sitron
 
 i skiver
2 
ss
 
salvie

Kjøp her

  • joker
  • kolonial
  • spar
  • meny

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt