Ovnsbakt torskeloin

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Ovnsbakt torskeloin med tilbehør

Torskeloin er ryggfilet fra torsken – noen av de fineste stykkene – og et naturlig valg om du vil imponere i matveien. I denne oppskriften stekes torskeloinene i ovnen, og serveres med tradisjonelt tilbehør med en vri: kokte poteter, sennepssaus, og erter i vinaigrette.
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Ingredienser

500 
gr
 
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
1 
ss
 
rapsolje
salt og pepper
Sennepssaus:
50 
gr
 
smør
0,5 
dl
 
hvetemel
5 
dl
 
melk
2 
ss
 
grov sennep (skånsk)
salt og pepper
Erter:
3 
ss
 
rapsolje
1 
ss
 
hvitvinseddik
salt og pepper
Tilbehør:
600 
gr
 
kokte poteter

Slik gjør du

SLIK GJØR DU:

  1. Tin torsken: Tett pose med fiskestykkene kan legges i kaldt vann i ca. 30 min.
  2. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  3. Når fisken er tint, pensle den med rapsolje, og strø med salt og pepper.
  4. Legg torskestykkene i ildfast form, og stek midt i ovnen i 12–13 minutter. Anbefalt kjernetemperatur er 52 grader.

SAUS:

  1. Smelt smøret i en kjele med tykk bunn.
  2. Rør inn melet, og visp deretter inn melken litt av gangen til du har en jevn saus.
  3. Visp inn sennep.
  4. Smak til med salt og pepper.

ERTER:

  1. Kok opp rikelig med vann (1 liter til 1 pakke /ca 300 g)
  2. Hell i ertene, og ta kjelen vekk fra kokeplaten.
  3. La stå i 2 minutter, og hell deretter av vannet.
  4. Bland vinaigrette av rapsolje, hvitvinseddik, salt og pepper.
  5. Hell vinaigrette over ertene, og rør om.
  6. Server torskeloinen med sausen, kokte poteter og erter.

    Serveringstips

    Er det noen til bords med mer ”kresne ganer” kan du eventuelt lage litt av den hvite sausen med annen smak. Se tipsene i denne sausoppskriften for smaksvarianter.
    Hva våre kunder mener
    Skriv en anmeldelse
    Dine opplysninger
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Din vurdering
    Vurder oppskriften
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften