Ingredienser
1
ss
rapsolje
salt og pepper
Sennepssaus:
50
gr
smør
0,5
dl
hvetemel
5
dl
melk
2
ss
grov sennep (skånsk)
salt og pepper
Erter:
3
ss
rapsolje
1
ss
hvitvinseddik
salt og pepper
Tilbehør:
600
gr
kokte poteter
Slik gjør du
SLIK GJØR DU:
- Tin torsken: Tett pose med fiskestykkene kan legges i kaldt vann i ca. 30 min.
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Når fisken er tint, pensle den med rapsolje, og strø med salt og pepper.
- Legg torskestykkene i ildfast form, og stek midt i ovnen i 12–13 minutter. Anbefalt kjernetemperatur er 52 grader.
SAUS:
- Smelt smøret i en kjele med tykk bunn.
- Rør inn melet, og visp deretter inn melken litt av gangen til du har en jevn saus.
- Visp inn sennep.
- Smak til med salt og pepper.
ERTER:
- Kok opp rikelig med vann (1 liter til 1 pakke /ca 300 g)
- Hell i ertene, og ta kjelen vekk fra kokeplaten.
- La stå i 2 minutter, og hell deretter av vannet.
- Bland vinaigrette av rapsolje, hvitvinseddik, salt og pepper.
- Hell vinaigrette over ertene, og rør om.
- Server torskeloinen med sausen, kokte poteter og erter.
Serveringstips
Er det noen til bords med mer ”kresne ganer” kan du eventuelt lage litt av den hvite sausen med annen smak. Se tipsene i denne sausoppskriften for smaksvarianter.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften