Pasta carbonara med torsk og bacon

Pasta Carbonara med torsk og bacon
10 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Pasta er populært, og carbonara er en klassiker! Hvorfor ikke prøve en ny vri? Denne oppskriften på pasta carbonara med torsk og bacon er det også lett å gjøre små variasjoner på, for eksempel ved å tilsette noen grønnsaker. Barnevennlig? Del opp torsken i mindre biter. Skal det være mer fancy? Bytt ut bacon med pancetta, og stek torskefiletene hele. Anrett lekkert på tallerkenen, og dryss over ferskrevet parmesan. 

Slik gjør du

  1. Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
  2. Skjær torsken i strimler, bacon i tynne strimler og finhakk hvitløk. 
  3. Stek baconstrimlene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø. 
  4. Ha torsk og hvitløk i stekepannen sammen med bacon, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 3 minutter. 
  5. Rør sammen egg, lettrømme og parmesan. Spar eventuelt litt parmesan til å drysse på retten når den er ferdig. 
  6. Sil vannet av pastaen, la den stå i 1 minutt og bland sammen med torsk, bacon, hvitløk og egg- og rømmeblandingen.
  7. Smak til med salt og nykvernet pepper.

     

     

Tip!

  • Server pastaen med revet parmesan og hakket basilikum eller gressløk drysset over.

    Ønsker du mer grønnsaker i maten kan du for eksempel putte noen små buketter av brokkoli eller en porsjon erter i kjelen med pasta de siste par minuttene av koketiden. 

Ingredienser

400 
gr
 
Torsk Gourmet
500 
gr
 
tagliatelle pasta
100 
gr
 
bacon
4 
stk
 
egg
2 
fedd
 
3 
dl
 
lettrømme
1 
ts
 
salt og pepper
1 
dl
 
parmesanost
litt 
finhakket basilikum

Kjøp her

  • joker
  • kolonial
  • spar
  • meny

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt