Lettsaltet torsk med couscous og grillede grønnsaker

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Lettsalta torsk med inspirasjon fra Middelhavsregionen

Torsk er lett å lage! Fisken er også veldig allsidig; med sin milde smak kan den varieres på mange måter. Her serveres lettsaltet torsk med couscous og deilige, grillede grønnsaker, inspirert av Middelhavsregionen. Hvit fisk (som torsk) bør du spise 1–2 ganger i uka. 

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke
 
torsk
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
1 
squash
 
(skivet)
1 
stk
 
rødløk
1 
ss
 
olivenolje
150 
gr
 
couscous
175 
ml
 
kokt vann
1/2 
stk
 
gul paprika
1/2 
stk
 
rød paprika

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190°C.

  2. Kutt opp grønnsakene i passende biter. Bland de med olivenolje, legg på alt på et stekebrett og stek i ovnen i 30 minutter, eller grill på middels til høy varme i 10 minutter.

  3. Kok opp vann med rikelig salt (det hjelper fiskekjøttet å trekke seg sammen). Trekk kjelen av plata, skru ned varmen, og legg i torskefiletene. Vannet skal dekke fisken helt.

  4. Legg på lokk, og sett kjelen tilbake på plata. La fisken trekke i 5–7 minutter (9–10 for frosne fileter). Husk: vannet skal ikke koke, men holdes varmt.

  5. Lag couscous etter anvisning på pakken. Som oftest har du riktig mengde couscous i en bolle, og hell så over kokende vann.

  6. Legg det under lokk i 5–10 minutter, eller som anvist på pakken. Rør deretter med en gaffel for å "lufte" couscousen.

  7. Bland de grillede grønnsakene inn i couscousen, og server med den lettsaltede torsken og ønsket saus (eller se serveringstips).

Serveringstips

Lag litt ekstra grillede grønnsaker. Ta noen av de og hakk opp (eller kjør med stavmikser), bland sammen med litt god olivenolje, og du har en fin topping til torsken.

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften