Lettsalta torsk med inspirasjon fra Middelhavsregionen
Torsk er lett å lage! Fisken er også veldig allsidig; med sin milde smak kan den varieres på mange måter. Her serveres lettsaltet torsk med couscous og deilige, grillede grønnsaker, inspirert av Middelhavsregionen. Hvit fisk (som torsk) bør du spise 1–2 ganger i uka.
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 190°C.
Kutt opp grønnsakene i passende biter. Bland de med olivenolje, legg på alt på et stekebrett og stek i ovnen i 30 minutter, eller grill på middels til høy varme i 10 minutter.
Kok opp vann med rikelig salt (det hjelper fiskekjøttet å trekke seg sammen). Trekk kjelen av plata, skru ned varmen, og legg i torskefiletene. Vannet skal dekke fisken helt.
Legg på lokk, og sett kjelen tilbake på plata. La fisken trekke i 5–7 minutter (9–10 for frosne fileter). Husk: vannet skal ikke koke, men holdes varmt.
Lag couscous etter anvisning på pakken. Som oftest har du riktig mengde couscous i en bolle, og hell så over kokende vann.
Legg det under lokk i 5–10 minutter, eller som anvist på pakken. Rør deretter med en gaffel for å "lufte" couscousen.
Bland de grillede grønnsakene inn i couscousen, og server med den lettsaltede torsken og ønsket saus (eller se serveringstips).
Tip!
Lag litt ekstra grillede grønnsaker. Ta noen av de og hakk opp (eller kjør med stavmikser), bland sammen med litt god olivenolje, og du har en fin topping til torsken.