Ovnsbakt torsk med stekt grønnkål og safranmajones

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Denne fantastiske oppskriften på ovnsbakt torsk servert på et bedd av grønnkål, ovnsbakte tomater og safranmajones må du bare prøve. Legg opp på fat, og det kommer til å bli en favoritt blant gjestene – vær forberedt på å bli spurt om oppskriften! Retten passer ekstra godt til julens festligheter, men kan fint spises resten av året også – server den som forrett eller som del av en buffet.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke
 
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
- Ovnsbakte tomater:
1 
boks
 
cherrytomater
1 
ss
 
rapsolje
1 
ss
 
balsamico
salt og pepper
- Grønnkål- och spinatblanding:
1/2 
pose
 
grønnål
1/2 
pose
 
spinat
salt og pepper
- Safransmajonnes:
1 
dl
 
majones
1 
ts
 
appelsinskall, finrevet
0,25 
gr
 
safran (evt. gurkemeie)
salt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader.

  2. Del tomatene i fire og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over olje og balsamico, og strø over salt og pepper. Sett inn i ovnen og la stå i 30–40 minutter.

  3. Legg tinte torskefileter i en ildfast form og ha på litt salt og pepper. Sett inn i ovnen sammen med tomatene og stek i ca. 15 minutter. Er fisken frossen kan du tine den raskt i kaldt vann før du begynner med tomatene. 

  4. Stek grønnkålen i et par minutter og vend så inn spinaten. Salte og pepre og la steke et par minutter til. 

  5. Bland sammen ingrediensene til safransmajonesen. Pass på så du bare får med det oransje fra appelsinskallet, og ikke det hvite (dette smaker bittert).

  6. Legg opp grønnkål- og spinatblaning på et fat. Del torsken i mindre biter og spre ut på fatet sammen med tomatene. Pynt med klatter av safransmajones og topp gjerne med fersk dill eller timian. 

Serveringstips

Server med poteter om du ønsker å ha dette som en hovedrett. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften