Byggrynsalat med erter

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Group Copy 2
Vegetarisk

Mettende, sunt tilbehør: salat med byggryn, erter og feta

En deilig, mettende salat med byggryn, erter og fetaost er både godt som lunsj og som tilbehør til grillmat, fisk og kylling. Byggryn er et sunt alternativ til ris og pasta, da det har et høyt fiberinnhold. Salaten er enkel å lage, og du kan fint eksperimentere deg frem til din egen vri med andre urter og krydder. Server gjerne med en dressing eller dipp ved siden av! 

Denne salaten er nydelig som den er, men passer også perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Hva med å prøve den sammen med sprøbakte fiskefileter?

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Group Copy 2
Vegetarisk

Ingredienser

100 
gr
 
tørket byggryn
1 
liten
 
finhakket løk
1 
stk
 
vårløk
100 
gr
 
fetaost
1 
ss
 
persille, hakket
1 
stk
 
lime
1 
ss
 
olivenolje
salt
pepper

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken (vanlig koketid er 25–30 min).

    Mens grynene koker, gjør du klart resten:

  2. Finhakk løken og skjær opp vårløken. 
  3. Skjær fetaosten i biter. 
  4. Når det er igjen 2–3 minutter av koketiden til byggrynene heller du oppi ertene, og koker alt ferdig sammen. Hell av vannet. 
  5. Ha løken og fetaosten sammen med ertene og byggrynene over i en bolle. Ha i hakket persille og skvis over saften fra en lime. Smak til med salt og pepper. 

Serveringstips

Bruk de urtene du liker! Her passer både timian, oregano, basilikum eller mynte! For en vegansk variant, bytter du ut fetaost med en ost med vegetabilsk løpe. 

 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften