Stekt torskefilet

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Stekt torskefilet med tilbehør

Torskefilet er faste og fine stykker fra fisken, med mild smak. De er takknemlige å tilberede, da de egner seg både til å steke, koke og ovnsbake. I denne oppskriften lar vi de få en stekeskorpe i panna først, før de får godgjøre seg i ovnen.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Ingredienser

500 
gr
 
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
1 
ss
 
rapsolje
1 
ss
 
smør
salt og pepper

Slik gjør du

SLIK GJØR DU:

  1. Tin torsken. Ligger den i tett plastforpakning tiner den i kaldt vann på ca. 30 min.
  2. Forvarm stekeovnen til 150 grader.
  3. Salte og pepre torskestykkene.
  4. Varm opp en stekepanne med olje og smør.
  5. Stek torsken i 2–3 minutter på hver side.
  6. Legg torskestykkene deretter over i en ildfast form, og la stå i ovnen i 5–6 minutter. Har du steketermometer skal fiskestykkene ha en kjernetemperatur på 52 grader.

    Har du ikke steketermometer? Når torsken så vidt begynner å «flake seg» er den ferdig. Står den for lenge blir den tørr.

  7. Server med en lun erte- og bønnesalat, eller med kokte poteter og parmesan-erter.

    Serveringstips

    Tradisjonelt torskemåltid er stekt torsk med bacon og ertepure. I denne oppskriften har vi byttet ut ertepureen med andre erte-alternativer. Ønsker du en topping også, kan du drysse den ferdigstekte torsken med sprøstekte pinjekjerner eller krydrede brødkrutonger i stedet for bacon.
    Hva våre kunder mener
    Skriv en anmeldelse
    Dine opplysninger
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Din vurdering
    Vurder oppskriften
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften