Fordelene med fryst mat

Hos Findus, sammen med vårt morselskap Nomad Foods, driver vi en ambisiøs bærekraftsagenda der vi ønsker å øke kunnskapen om de mange fordelene med frossen mat – både for miljøet og for hverdagen i norske hjem.

Et av våre viktigste fokusområder er å vise hvordan frossen mat kan bidra til å redusere matsvinn i norske husholdninger. Ved å velge frossent kan du enkelt ta ut akkurat det du trenger, når du trenger det – uten at noe går til spille.

Bra for lommeboken og planeten

Høyere renter og stigende matpriser har den siste tiden presset husholdningenes økonomi, noe som har fått tydelige konsekvenser. Pris har blitt den viktigste faktoren ved valg av mat, noe som kan ha negative bærekraftseffekter. I årets rapport fortsetter vi å undersøke nordmenns syn på fryst mat i forhold til en mer bærekraftig hverdag. Nytt i år er at vi også har satt ekstra fokus på hvordan penger spiller en rolle i forbrukernes beslutninger og valg av måltider.

Våre rapporter

Les våre rapporter nedenfor

Hvorfor velge fryst mat?

Fryst mat bevarer næring og smak like bra som fersk, noen ganger til og med bedre. Grønnsaker taper næring under lagring, men takket være den raske nedfrysingsprosessen kan enkelte vitaminer bevares bedre i fryseren. I tillegg har fryst mat en lavere pris og lengre holdbarhet. | Les mer

Velg fryst mat og reduser matsvinnet

Det er flere grunner til at nordmenn kaster matvarer. Fryst mat fra Findus kan bidra til å redusere matsvinnet og spare penger. | Les mer

Bli svinnsmart

Ifølge Matvett kaster norske husholdninger rundt 40,3 kg spiselig mat per person per år. Å spise mer fryst mat, kan bidra til å redusere matsvinnet fordi man bare bruker det man trenger og tar vare på resten i fryseren til neste gang. 1 av 3 nordmenn mener at fryst mat kan bidra til å redusere matsvinnet.

 

 

 

Ulike grader av innovasjon

Visste du at du kan spare energi ved å øke temperaturen i fryseren? Dette uten å påvirke produktenes smak, tekstur eller næringsinnhold.

 

Vi i Findus har sluttet oss til bransjekoalisjonens The Move to –15 °C, som undersøker om det er mulig å endre bransjestandarden for temperatur for oppbevaring av fryst mat fra dagens anbefaling om –18 °C til –15 °C grader.

Mer fisk på tallerkenen

Ifølge de nordiske kostholdsrådene fra 2023 bør vi spise mer plantebasert og mer fisk. Nesten syv av ti ønsker å spise mer fisk enn det de gjør i dag, men hver tiende nordmann oppgir at de synes at fisk er vanskelig å tilberede. Det er imidlertid ikke vanskelig å tilberede fryst frisk fra Findus. Panert fisk tilberedes best rett fra fryseren og inn i ovnen.
| Les mer