Hvordan fryst mat kan hjelpe planeten

Hvordan fryst mat kan hjelpe planeten

Hvordan fryst mat kan hjelpe planeten 

Visste du at norske forbrukere kaster 385.000 tonn mat årlig.*? Og at en av de beste måtene å redusere matsvinn på er å fryse den? Du vil bli overrasket over den store forskjellen fryst kan gjøre.

Frysing av mat kan bidra til å redusere matsvinn ved fiske eller oppdrett, transport og også når du tilbereder middag hjemme. Fryst mat fører også til betydelig mindre matsvinn. Den holder seg fersk lengre, den trenger ikke å kuttes og tilberedes og du kan bruke bare det du trenger. 

* Så mye kaster nordmenn: Kilde: Østfoldforskning

Høy kvalitet, lett tilgjengelig året rundt  

Fryst fisk og grønnsaker holder seg fersk og smakfull i fryseren, slik at du kan nyte kvalitetsmat uansett sesong. Fryst mat er enkel å tilberede og porsjonere, så det er en perfekt løsning for en aktiv og moderne livsstil.

Visste du at fisk som selges ‘fersk’, faktisk kan være mer enn 2 uker gammel, avhengig av forsyningskjeden og artsspesifikk holdbarhet? Vår fisk og sjømat fanges når kvaliteten er på topp og fryses innen 4–8 timer. Så hvilken av disse tror du er ferskest? 

Like næringsrik som ferskvare 

Ikke alle vet at fryst mat kan være like næringsrik som fersk mat. 

Vi hurtigfryser maten slik at vi ikke trenger å bruke konserveringsmidler for å holde den fersk lengre. 

Ferske produkter mister vitaminer under lagring over tid, mens fryste grønnsaker faktisk lukker inn vitaminene og mineralene. Det betyr også at fryste grønnsaker er bedre på å bevare vitaminer over tid. Smak og konsistens er også upåvirket av fryseprosessen, så det er en vinn-vinn-situasjon. 

Husk at fryste grønnsaker teller med i dine 5 om dagen akkurat som ferske grønnsaker – noe som gjør det enda enklere å spise sunt.

Langsommere transport betyr mindre utslipp 

Etter innhøstingen hurtigfryser vi produktene, slik at vi kan bruke transportmidler som slipper ut relativt mye mindre karbon.  Vi bruker fraktfartøy i stedet for flyfrakt, noe som er vennligere i forhold til miljøet.