Sunn og næringsrik mat til alle

Inspirere til en sunnere hverdag

Vårt mål er å hjelpe forbrukerne til å spise litt sunnere og smartere i en hektisk hverdag. Med vår mat skal vi i Findus bidra og inspirere til en sunnere hverdag for alle. Gjennom å stadig fornye og forbedre vår portefølje, skal våre forbrukere kunne velge blant et bredt sortiment av sunne produkter, hovedsaklig basert på fisk og grønnsaker. 

Øke konsum av fisk og grønnsaker

Som en del av intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, som Findus signerte med Helsedirektoratet i 2017, har vi forpliktet oss til å jobbe aktivt for å øke konsumet av fisk og grønnsaker med 20 % innen 2021. Gjennom å sette ekstra fokus på denne typen produkter i vår kommunikasjon, videreutvikle vårt utvalg av fisk- og grønnsaksprodukter, samt jobbe aktivt for å sette mer fisk og grønt på menyen, skal vi gjøre vårt for å tilrettelegge for sunnere måltider for våre forbrukere.
 

Fokus på næringsinnholdet

God mat og riktig ernæring til alle er noe vi i Findus har jobbet med helt siden oppstarten i 1941. Med hjelp fra uavhengige eksperter har vi utformet et ernæringsprofilverktøy som skal hjelpe oss med å utvikle nye sunne produkter, og ernæringsmessig forbedre de produktene som allerede finnes på markedet. Med dette verktøyet vurderer vi produktenes næringsinnhold, og klassifiserer hvor sunne de enkelte produktene er. De produktene som lever opp til våre høyeste krav klassifiseres som «Healthy Meal Choices». 97 % av produktene i dagligvare-sortimentet vårt er klassifisert som Healthy Meal Choice.

Her kan du lese mer om et sunt og balansert kosthold

Vi jobber for å gjøre det enkelt å leve sunt i en hektisk hverdag

Merking av produktene våre

For å hjelpe forbrukerene våre med å ta informerte måltidsvalg, bruker vi tydelig merking av næringsstoffer på emballasjen, og oppgir mengden av viktige næringsstoffer som er relevante for folkehelsen, slik som energi, fett, mettet fett, sukker og salt. Vi følger naturligvis gjeldende regelverk for merking av matvarer. Vi benytter også nøkkelhullmerket på relevante fiske- og grønnsakprodukter. Dette hjelper forbrukere med å forstå rollen våre produkter spiller inn deres daglige kosthold.

De fleste av våre grønnsaksprodukter er også merket med Nyt Norge-merket