Inspirerende, sunnere matvalg

Inspirerende, sunnere matvalg

Hos Findus oppmuntrer vi folk til å spise litt mer sunt hver dag.

Dette gjør vi gjennom vårt varierte og innbydende vareutvalg, inkludert fisk, grønnsaker og et stadig voksende utvalg av kjøttfrie retter. 

Finn ut hvordan du kan redusere miljøpåvirkningen av kostholdet her.

Våre sunnere matvalg er utviklet med næringsverdi, variasjon og balanse I tankene og er objektivt fastslått å være sunne gjennom vårt næringsprofilverktøy.

 

Hvordan utvider og optimaliserer vi matutvalget vårt?

Selv om vi er stolte over at en så stor andel av vareutvalget vårt består av fisk, er den resterende andelen med grønnsaker like viktig for oss. Det er grunnen til at vi er opptatt av innovasjon og optimering av matutvalget for å hjelpe forbrukerne med å foreta sunnere matvalg. Finn ut mer om hvordan ernæring er kjernen i vår innovasjonsprosess her.

 

Hvordan vet vi at vi er ernæringsmessig ansvarlige

Erkjennelsen av hvor viktig det er med ekstern validering av vår tilnærming til ernæring her hos Findus, gjør at vi har iverksatt to uavhengige revisjoner av vår policy og praksis med hensyn til helse og ernæring, noe som har bekreftet at vi er et ernæringsmessig ansvarlig selskap. Disse revisjonene er inspirert av Access to Nutrition Index; en rangering av de største globale mat og drikke-selskaper ut fra deres tilnærming til ernæring. 

Vårt mål
Øke de sunne matvalgene i vårt vareutvalg år etter år

Hvorfor bryr vi oss om merking?

Tydelig merking av næringsinnholdet hjelper forbrukerne med å foreta informerte matvalg. Vi bruker merking foran på pakningen for å vise forbrukerne hvor mye maten bidrar til deres daglige referanseinntak.  Vi merker frivillig fiberinnhold for å hjelpe forbrukerne med å sørge for de får i seg et balansert næringsinnhold gjennom dagen, og når det er mulig bruker vi lokale varslingssystemer for næringsinnhold eller helsemerking, noe som har vist seg å hjelpe forbrukerne med å foreta sunne matvalg. 

I Norden bruker vi nøkkelhullsymbolet eller hjertemerket på aktuelle produkter. 

Les mer om vårt engasjement for tydelig merking av næringsinnhold og varsling og vår overordnede tilnærming til ernæring her.

*Based on net sales and excludes Gastro, Food Service, Spain, CG, HU, GR, RYS, Goodfella’s and Aunt Bessie’s.