Fordelene med ferskfryste grønnsaker fra Findus


Variasjon i matveien

Med frosne grønnsaker er det enkelt å få i seg et variert utvalg av grønnsaker. I frysedisken finner du norske grønnsaker hele året, selv midt på vinteren. For å enkelt få i seg en god porsjon grønnsaker kan du steke en wok-pose til middag, eller smørdampe rotgrønnsaker. På få minutter får du en fargerik kombinasjon av grønnsaker, som både gjør kroppen glad og er en fryd for øyet.

Raskt og enkelt

En annen fordel med frosne grønnsaker er at de passer perfekt inn i en hektisk hverdag, der mange ofte har andre ting de heller vil gjøre enn å lage middag. Takket være lang holdbarhet, kan du enkelt lage sunne og gode middager, selv når du ikke har tid til å handle eller planlegge middagen på forhånd. Sørg for at du alltid har noen poser med wok med saus liggende for eksempel, så er det bare å steke innholdet raskt i stekepannen, koke opp nudler eller steke fisk eller kylling til. Frosne wok-grønnsaker eller ferdigretter er også veldig lurt å ha til rask og sunn kveldsmat eller etter trening.

Mindre matsvinn

Visste du at med fryst mat kan du redusere matsvinnet ditt hjemme med nesten 50 %? Det er jo både bra for lommeboka og miljøet! Å fryse mat er en helt naturlig måte å bevare mat lenge på. Fryst mat har lang holdbarhet, som gjør at maten ikke blir dårlig før du rekker å spise den. Det er også enkelt å ta ut det man trenger til hvert måltid – og legge resten tilbake til neste gang du trenger det. I tillegg er fryst mat fint fordi man slipper å måtte planlegge for mye i en hektisk hverdag hvis man bruker fryseren smart. Grønnsakene er ferdig kuttet, og man kan velge blandinger med ulike grønnsaker som gjør at man lettere kan tilberede mat med mindre svinn.

Fryser inn alt det gode

Når vi fryser ned grønnsakene er det som å sette på naturens egen pauseknapp. Da fryses også den enzymatiske og bakterielle aktiviteten, som ved romtemperatur vil begynne å bryte ned maten noen timer etter høsting. Frosne grønnsaker krever derfor heller ikke kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler av noe slag. Det er nettopp disse egenskapene som gjør dypfrysing til en av de beste bevaringsteknikkene, både fra hygienisk og ernæringsmessig ståsted.

Valuta for pengene

God valuta for pengene er også en viktig fordel med frosne grønnsaker. Mange tenker fortsatt at frosne grønnsaker er dyrt, men husk at når du kjøper frosne grønnsaker slipper du å skrelle og kutte opp råvarene, og kaste deler av grønnsakene du ikke får brukt. Du trenger heller ikke bekymre deg for at maten blir dårlig og må kastes. Bruk det du trenger, og putt resten tilbake i fryseren.