Panert fisk –
Bra mat. Helt enkelt! 

Det er en vanlig misforståelse at panert fisk ikke er bra. Men dette gjelder ikke Findus sitt brede utvalg av sprø panerte fiskefileter! Våre villfangede fiskefileter
er MSC-merket og fulle av næringsstoffer som Omega-3, jod, selen og protein. I tillegg inneholder våre panerte fiskefileter mindre mettet fett enn andre vanlige matvarer som pølser og kjøttboller. Panert fisk – Bra mat. Helt enkelt!




SPRØ, SAFTIG OG FULL AV VIKTIG NÆRING!

Fisk er en utmerket kilde til viktige næringsstoffer som Omega-3, jod, selen og protein. 

EN VIKTIG PROTEINKILDE

Protein er et viktig næringsstoff som ofte omtales som byggeklossene i kroppen vår.

Protein styrker musklene våre og bygger opp immunforsvaret. 

KILDE TIL JOD OG SELEN


Fisk inneholder næringsstoffer som det ellers kan være vanskelig å få i seg nok av, som jod og selen.

Jod bidrar til normal vekst og utvikling hos barn, og normal energiomsetning for voksne.  Selen er viktig for å opprettholde et godt immunforsvar.

VIKTIGE OMEGA-3- FETTSYRER


Omega-3 er viktig for utviklingen av syn, hjerne og nervesystem hos spedbarn.

For voksne kan Omega-3 bidra til å redusere risiko for hjerte- og karsykdommer. 

Panert fisk er perfekt 
for å variere fiskeinntaket

 

VISSTE DU AT...

Panert fisk inneholder mindre mettet fett enn mange vanlige middagsretter som kjøttboller, kjøttkaker og pølser.  
I tabellen under kan du se en sammenligning med flere av våre panerte fiskeprodukter.

*Næringsinnhold i andre matvarer er hentet fra Matvaretabellen.no

Næringsinnehold pr. 100 g
Fett (g) Mettet fett (g) Omega-3 EPA/DHA  (g) Protein (g)
Våre Beste Fiskepinner 7,7 0,6 0,13 12
Sprøbakte fiskefileter 7,3 0,5 0,13 12
Lettpanert fisk med Focacciakrydder 10 0,8 0,14 14
 Fish & Crisp  10  0,9  0,1  11
Kjøttdeig, storfe (stekt uten fett) 20 8,3 0 26,9
Grillpølser 21,4 9,9 0,01

11,5

Kjøttkaker, stekt 13,5 5,8 0,02

13,3

Karbonadedeig (stekt uten fett) 7,8 3,5 0 30,6

ALL FISK ER BRA MAT, BÅDE MAGER OG FET FISK. MEN HUSK:

Den sunneste fisken
er den som blir spist!

 

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise fisk 

2–3 GANGER I UKEN