Alltid ferskt i fryseren

Alltid ferskt i fryseren

Å dypfryse et næringsmiddel er som å stanse tiden.

Hva er fordelen med fryst mat?

Vi lever i en verden hvor sunn og bærekraftig mat er viktigere enn noensinne for å ta vare på planeten vår. En av de beste måtene å gjøre dette på, er å velge fryst mat.

 

Fordeler med fryste grønnsaker

I det øyeblikket en grønnsak høstes starter nedbrytingsprosessen, hvor vitaminer og smak påvirkes mest. Frosne grønnsaker blir høstet når råvaren er på sitt beste, deretter fryses de i løpet av 2-3 timer. På denne måten bevares viktige næringsstoffer.

Å dypfryse maten blir egentlig som å stoppe tiden. Den naturlige nedbrytningsprosessen stanser nesten helt opp og maten beholder sin ferske kvalitet.

Frysing er en naturlig måte å konservere mat på, så ingen tilsatte konserveringsmidler er nødvendig. Maten får en naturlig lang holdbarhet samtidig som den bevarer sine næringsverdier. De fleste frosne grønnsaker bevarer næringsinnholdet  like godt og i noen tilfeller enda bedre enn ferske grønnsaker. Dette fordi grønnsakene høstes når de er på sitt beste, og frosset kort tid etter innhøsting.

Frosne grønnsaker har mange fordeler; de høstes når kvaliteten er på sitt beste og matsvinn er praktisk talt ikke-eksisterende siden du kun tar opp så mye som du trenger. Resten bevares trygt i fryseren til neste gang du behøver dem. Frosne grønnsaker er praktisk fordi de alltid finnes hjemme og man unngår ekstraarbeidet med å skrelle, dele og rydde opp.

Det er et øyeblikk når råvaren er på sitt beste  - vi ser til å fryse den da, slik at du kan oppleve god mat, året rundt.

Verdt å vite om fryst mat

La deg inspirere av mulighetene og mangfoldet innen frossen mat. Gjør et skikkelig dypdykk i frysedisken neste gang du handler. Det finnes mye spennende mat og valgmuligheter enn de fleste kjenner til!

Ingen konserveringsmidler 
Frysing er en naturlig konserveringsmetode, og derfor trenger man ingen tilsatte konserveringsmidler. Det er også den mest skånsomme måten å forlenge grønnsakens holdbarhet på. Både når det gjelder smak, aroma, næringsverdi og tekstur.

Alltid fersk hjemme
Noen tenker kanskje ikke  det, men fryst er fersk. Både grønnsaker og fisk er frosset kort tid etter høsting/ slakting, når råvarene er på sitt beste. Vår norske erter, for eksempel,  er pakket og fryst i løpet av få timer fra innhøstingen. I frysedisken er det sesong året rundt.

Næringenverdien bevares
Dypfrysing sikrer og bevarer grønsakenes vitamin- og mineralinnhold og har høyere eller like høyt næringsinnhold som ferske grønnsaker. En stor del av våre grønnsaker er det vi kaller ferskdampet. Det betyr at de dampes og fryses i løpet av 3-24 timer etter innhøsting. På denne måten kan de fryses når de er på sitt beste, og brukes etter ønske - året rundt.

Fryst mat bidrar til å redusere matsvinnet!
Gjennomsnittlig kaster en person ca. 81 kg mat hvert år. En måte å bidra til et bedre klima på, er å spise mer frossen mat. Da det reduserer matsvinnet med nesten 50%. Med fryst mat, er det lett å dra nytte av all maten i pakken. Man bruker kun den mengden man behøver, og resten forblir i fryseren. På den måten minsker man avfall. Frossen mat er klimasmart!  

Enkel hverdag
Frossen mat er hverdagsheltens beste venn. Med frossen mat, er det enkelt å lage en middag, og du kan alltid ha god, næringsrik mat på bordet. Uansett hvor mange det blir til middag kan du lage rett mengde mat raskt og enkelt.


findus poteter