Alltid ferskt i fryseren

Alltid ferskt i fryseren

Frysing er som naturens egen pauseknapp!

Vi lever i en verden hvor sunn og bærekraftig mat er viktigere enn noensinne for å ta vare på planeten vår. En av de beste måtene å gjøre dette på, er å velge fryst mat.

Det er et øyeblikk når råvaren er på sitt beste -
vi ser til å fryse den da, slik at du kan oppleve
god mat, året rundt.

Fordeler med frosne grønnsaker

Frosne grønnsaker har mange fordeler; de høstes når kvaliteten er på sitt beste og matsvinn er praktisk talt ikke-eksisterende siden du kun tar opp så mye som du trenger. Resten bevares trygt i fryseren til neste gang du behøver dem. Frosne grønnsaker er praktisk fordi de alltid finnes hjemme og man unngår ekstraarbeidet med å skrelle, dele og rydde opp.

I det øyeblikket en grønnsak høstes starter nedbrytingsprosessen, hvor vitaminer og smak påvirkes mest. Findus sine frosne grønnsaker blir høstet når råvaren er på sitt beste, deretter fryses de i løpet av 2-3 timer. På denne måten bevares viktige næringsstoffer.

Å dypfryse maten blir egentlig som å stoppe tiden; som naturens egen pauseknapp. Den naturlige nedbrytningsprosessen stanser nesten helt opp og maten beholder sin ferske kvalitet.

Frysing er en naturlig måte å konservere mat på, så ingen tilsatte konserveringsmidler er nødvendig. Maten får en naturlig lang holdbarhet samtidig som den bevarer sine næringsverdier. De fleste frosne grønnsaker bevarer næringsinnholdet like godt og i noen tilfeller enda bedre enn ferske grønnsaker. Dette fordi grønnsakene høstes når de er på sitt beste, og blir fryst inn kort tid etter innhøsting.

Enkel hverdag med fryst mat

La deg inspirere av mulighetene og mangfoldet innen fryst mat. Gjør et skikkelig dypdykk i frysedisken neste gang du handler. Det finnes mye spennende mat og valgmuligheter enn de fleste kjenner til!

Enkel hverdag

Vi vil faktisk påstå at fryst mat er hverdagsheltens beste venn. Med fryst mat, er det enkelt å lage en middag, og du kan alltid ha god, næringsrik mat på bordet på kort tid. Hvis du passer på å ha fryseren fylt opp med gode produkter, kan du lage rett mengde mat raskt og enkelt, uansett hvor mange dere blir til middag. 

Alltid ferskt hjemme

Noen tenker kanskje ikke det, men fryst er fersk. Både grønnsaker og fisk er fryst inn kort tid etter høsting/fangst, når råvarene er på sitt beste. Vår Utvalgte erter, for eksempel, fryst inn kun én time fra innhøstingen. I frysedisken er det sesong året rundt!

Verdt å vite om fryst mat

Fryst mat reduserer matsvinn

Gjennomsnittlig kaster en nordmann i overkant av 42 kg fullt spiselig mat hvert år. En måte å bidra til et bedre klima på, er å spise mer fryst mat. Med fryst mat kan du faktisk redusere matsvinnet hjemme med nesten 50%. Bruk kun det du trenger, og la resten ligge i fryseren til en senere anledning. På den måten er det enkelt å kaste mindre mat. Fryst mat er klimasmart!

Næringsverdien bevares

Dypfrysing sikrer og bevarer grønnsakenes vitamin- og mineralinnhold. Dette betyr at frosne grønnsaker har like høyt næringsinnhold som ferske, faktisk kan næringsinnholdet være høyere i vinterhalvåret. En stor del av våre grønnsaker er det vi kaller ferskdampet. Det betyr at de dampes og fryses i løpet av få timer etter innhøsting. På denne måten kan de fryses når de er på sitt beste, og brukes etter ønske - året rundt.

Ingen konserveringsmidler

Frysing er en naturlig konserveringsmetode, og derfor trenger man ingen tilsatte konserveringsmidler. Det er også den mest skånsomme måten å forlenge råvarenes holdbarhet på. Både når det gjelder smak, aroma, næringsverdi og tekstur.