Ingredienser
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader.
Finhakk sjalottløk og fres i litt olje i en stekepanne. Ha i et fedd finhakket hvitløk om du ønsker.
Tilsett spinaten i stekepannen og stek til den "faller sammen". Ha i fløte og la småkoke et par minutter. Skru av varmen.
Visp egget sammen i en skål, og tilsett i stekepannen sammen med halvparten av osten. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
Del butterdeigsplatene i passe størrelser og trykk ned i muffinsformer. Bruk en gaffel og stikk noen hull i deigen.
Fyll formene med spinatfyllet og strø over resten av osten.
Sett formene på et bakepapir og stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
Server minipaiene med røkelaks og en dillkvast (evt. gressløk eller persille) på toppen.
Serveringstips
Passer perfekt på julebuffeten - server på et fat pyntet med blader av grønnkål!