Matthew James

Product Development Manager

Hvilken bakgrunn har du som gjorde deg aktuell til stillingen?

Jeg har over 20 års erfaring innen produktutvikling fra Storbritannia. I de fleste av disse stillingene jobbet jeg med alle typer fiskeprodukter – ren fisk, panert, gratenger, ferdigretter, og sjømat. Videre har jeg en utdanning i matvitenskap og ernæring. Dette gjorde at stillingen som produktutvikler i Findus Norge passet meg utmerket godt samtidig som det passet Findus Norge godt.

Hvorfor ønsket du å jobbe i Findus?

Jeg mente virkelig at jeg kunne ‘gjøre en forskjell’ med min fiskekunnskap og dette motiverte meg. Findus er svært kjent for fisk i Norge, og vi produserer fisk i mange ulike former (naturell, panert, grateng etc.). Jeg trives godt med å bidra med min kunnskap og erfaringer i mange ulike fora og prosjekter i Findus. Eksempelvis vil enhver type fisk endre størrelse gjennom årene. Vi må sikre at våre konsumenter får de samme kvalitetsrike produktene år etter år og vi må derfor følge med på fiskenes naturlige utvikling.

Hvilke arbeidsoppgaver har du i stillingen og hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

Arbeidshverdagen er svært variert. Jeg har mange prosjekter på forskjellige stadier så jeg kan ha dager ved skrivebordet, dager på test-kjøkkenet, dager på fabrikken eller dager der jeg besøker leverandører. 

Er det noe Findus Norge gjør innen ditt fagfelt som er verdt å få frem?

I Findus Norge har vi fokus på tre pilarer; Smak, Helse og Bærekraft. De tre pilarene preger hvordan vi jobber med produktutvikling i Findus. Eksempelvis bruker vi fisk fra MSC-sertifiserte fiskerier (Bærekraft). Hva gjelder Helse-pilaren har vi kontinuerlig fokus på saltinnhold i våre produkter (ref. Helsedirektoratets Saltpartnerskap), i tillegg ønsker vi alltid å oppnå ernærings- og helsepåstander som Nøkkelhullsmerket eller andre ernærings- og helsepåstander som er godkjent av myndigheter og Mattilsynet og omhandler helse (eksempelvis lavt i mettet fett). 

Hva er spesielt bra med å jobbe hos Findus Norge?

Jeg har lidenskapelig interesse for god mat og hele virksomheten snakker om mat hele tiden! Produktutvikling for norsk smak er også veldig spennende å få være en del av.

Hvilken av våre 8 verdier brenner du mest for?

«Vi har lidenskap for våre merkevarer og er stolte av maten vi produserer» er spesielt viktig for meg. Jeg smiler bredt i butikkene når jeg ser at produkter som jeg har vært med å utvikle er ute for salg for norske konsumenter – dette gir meg en stor indre motivasjon i arbeidshverdagen! J

Kan du si noen ord om hvem du er utenfor jobb?

Jeg er som en fisk, jeg elsker å svømme 😀 🐟