Lun blomkål- og brokkolisalat med urtedressing

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Blomkål- og brokkolisalat som tilbehør

Denne oppskriften på lun blomkål- og brokkolisalat passer fint å servere ved siden av grillmat – både til fisk og kjøtt! Vi har toppet med urter og krydder, og en "dæsj" creme fraiche (valgfritt) gjør den herlig kremet – og fantastisk god! Du kan fint bruke frosne grønnsaker; trikset til å få de deilig sprø er å bruke sterk varme når du steker de.
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
ss
 
chili, hakket
1 
fedd
 
hvitløk
1 
stk
 
sjalottløk (kan sløyfes)
2 
ss
 
crème fraiche
1/2 
stk
 
sitron
1 
ss
 
persille, hakket
1 
ss
 
basilikum, hakket

Slik gjør du

  1. Ha litt rapsolje i en stekepanne og varm til middels sterk varme. 

  2. Stek brokkoli og blomkål under stadig omrøring i ca. 6-7 minutter (til grønnsakene begynner å få en gyllen farge). 

  3. Tilsett hakket chili, hvitløk og sjalottløk mot slutten av steketiden. Ha i creme fraiche og stek videre til alt er blandet godt sammen. 

  4. Skvis over sitronsaft og topp med masse urter. Vi foreslår basilikum og persille, men her bruker du det du har. Håper det smaker!

Serveringstips

Dette er perfekt tilbehør til grillmaten! Mens fisken eller kjøttet hviler seg på grillen smeller du sammen dette tilbehøret på få minutter!

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften