Hvor kommer grønnsakene våre fra?

Ferskfryste grønnsaker

De aller fleste av våre grønnsaker, fra erter til blomkål, dyrkes i korte avstander til de to fabrikkene våre i Vestfold. Våre agronomer jobber tett sammen bøndene våre, for å dyrke grønnsakene på en bærekraftig måte.

Vi følger naturens naturlige vekstsykluser og høster inn grønnsakene når de er på sitt beste. Grønnsakene blir ferskdampet og fryst raskt ned, for å bevare smaken og kvaliteten, i tillegg til vitaminer og mineraler. Dette gjør at fryste grønnsaker er minst like næringsrike som ferske grønnsaker.

Vi liker å si at frysing er som naturens egen pauseknapp, og på denne måten kan vi tilby "ferske" grønnsaker av beste kvalitet til deg - hele året. 

Visste du at 94 % av grønnsakene i vår portefølje er norske?

Vi dyrker på bærekraftig vis for fremtidige generasjoner 

I Findus dyrker vi grønnsakene med kjærlighet. For oss betyr det å kunne tilby deg næringsrik mat av høy kvalitet som er bra for både kroppen og planeten. Vi behandler jorden og dyrker avlingene på en bærekraftig måte for å sikre at også fremtidige generasjoner kan nyte av jorden og grønnsakene.

Vi inngår kontrakter direkte med hver enkelt bonde, og våre agronomer følger dyrkingen tett for sikre at avlingene er produsert i henhold til våre nøkkelprinsipper for ansvarlig og bærekraftig landbruk.

Dette betyr også at våre agronomer kan bistå i arbeidet med å sette opp tidsplaner for såing, gjødsling og innhøsting, og sikre at avlingene er godt beskyttet. På denne måten sikrer vi at hvert steg i dyrkeprosessen alltid skjer til optimalt tidspunkt, og at innfrysing skjer raskt etter innhøsting, slik at kvaliteten bevares hele veien til forbruker og kunde.