Ingredienser
4
plater
butterdeig
150
gr
blåmuggost
4
stk
pærer
100
gr
bjørnebær
50
gr
sukker
3
dl
vann
Maisenna
Slik gjør du
Skrell pærene og del dem i to.
Kok opp sukkerlake av vann og sukker. Ha i pærene og bjørnebær og la koke i ca. 15 minutter. Bjørnebærene setter både fin farge og smak på pærene, men kan estattes med f.eks. 1 kanelstang og 1 stjerneanis.
Kjevle butterdeigsplatene lett og legg 1/2 pære på hver. Topp med blåmuggost.
Stek i stekeovnen på 220 grader i ca. 10 min.
Resten av sukkerlaken kokes opp og jevnes med litt maisenna, og serveres som saus.
Serveringstips
Har du ikke bjørnebær kan du bruke bringebær i stedet for, men da får ikke pærene den samme flotte, dype fargen.
Du kan også prøve å bruke hermetiske pærer, men da kan de få litt kortere tid i kjelen med laken.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften