Butterdeigskurver fylt med bær og vaniljekrem

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Butterdeigskurver fylt med bær og vaniljekrem

En klassisk dessert som er enklere å lage enn du kanskje tror. Eksperimenter deg eventuelt frem med forskjellige typer frukt og bær - men bjørnebær, jordbær, bringebær eller blåbær er jo nesten alltid vinnere! Ekstra stas er det jo om du kan lage den med bær du har plukket selv, kanskje sammen med barna? Med ferdig butterdeig fra fryseren, er ikke denne desserten så vanskelig å lage som du kanskje tror.
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

2 
plater 
Pakningsbilde: Findus butterdeig (smørdeig) - ferdige plater
kanel
kardemomme
maisenna
250 
gr 
bjørnebær
50 
gr 
sukker
1 
stk 
vaniljestang
5 
stk 
eggeplommer
5 
dl 
kremfløte
1 
dl 
sukker

Slik gjør du

  1. Kjevle ut butterdeigsplatene og fordel krydderblandingen.

  2. Kjevle en gang til slik at krydderet blandes i deigen.

  3. Stikk ut rundinger på 15 cm, tykkelse 0,5 cm. Rundingene legges over et glass (glass må tåle 200 gr. celsius). Har du muffinsbrett i metall, kan du snu det opp ned og legge deig-sirklene over opphøyningene.

  4. Stekes i ovn på 180 grader celsius i 20 min.

  5. Vaniljekrem:
    Kok opp vaniljestang, kremfløte og sukker. Trekk kjelen til side.

  6. Pisk eggeplommene lett og tilsett blandingen.

  7. Varm opp til kokepunktet (må ikke koke). Hvis du ønsker å bruke færre eggeplommer, kan du bruke maisenna til jevning. Avkjøles i kjøleskap slik at kremen tykner. 

  8. Fyll de ferdigstekte kurvene med vaniljekrem og bær.

Serveringstips

Vil du gjøre det enklere, kan du bruke ferdig vaniljekrem.

For en litt lettere variant, kan du også prøve å bytte ut vaniljekrem med kesam - prøv en annen smak enn vanilje for en friskere smaksopplevelse.