Del
Del denne oppskriften

Butterdeigskurver fylt med bær og vaniljekrem

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 plater Butterdeig
    Solskensbullar 12 st
  • kanel
  • kardemomme
  • maisenna
  • sesamfrø
  • 250 gr bjørnebær
  • 50 gr sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk eggeplommer
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Slik gjør du

  1. Kjevle ut butterdeigsplatene og fordel krydderblandingen.
  2. Kjevle en gang til slik at krydderet blandes i deigen.
  3. Stikk ut rundinger på 15 cm, tykkelse 0,5 cm. Rundingene legges over et glass (glass må tåle 200 gr. celsius).
  4. Stekes i ovn på 180 grader celsius i 20 min.
  5. Vaniljekrem:
    Kok opp vaniljestang, kremfløte og sukker. Trekk kjelen til side.
  6. Pisk eggeplommene lett og tilsett blandingen.
  7. Varm opp til kokepunktet (må ikke koke). Hvis du ønsker å bruke færre eggeplommer, kan du bruke maisenna til jevning. Avkjøles i kjøleskap slik at kremen tykner. 
  8. Fyll de ferdigstekte kurvene med vaniljekrem og bær.
Del
Del denne oppskriften