Ingredienser
6
stk
store poteter, kuttet i biter
1
liter
vann
1
stk
terning grønnsaksbuljong
2
dl
matfløte
1
ss
smør
1
fedd
hvitløk
3
stk
sjalottløk
salt og pepper
Slik gjør du
- Skrell potetene og kutt opp i mindre biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
- Kok opp 1 liter vann med en buljongterning og ha i potetene.
- Mens potene koker steker du finhakket hvitløk og sjalottløk i smør.
- Hell ertene over i kjelen etter at potetene har kokt i ca. 10 minutter. Kok videre i ca. 3 minutter og kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Ha den stekte løken og matfløte over i kjelen og gi det hele et oppkok. La suppen småkoke et par minutter.
Serveringstips
Server med godt brød og dryss over litt parmesan eller friske urter.
Tips: Vann og buljongterning kan byttes ut med 1 liter kyllingkraft, eller erstatt buljongterningen med grønnsaks- eller kyllingfond.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften