Smakfull potet- og ertesuppe

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Smakfull potet- og ertesuppe

Lag en deilig, grønn ertesuppe med poteter selv! Dette er en enkel oppskrift som gjerne kan serveres med kokte egg og varme rundstykker. 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

6 
stk 
store poteter, kuttet i biter
1 
liter 
vann
1 
stk 
terning grønnsaksbuljong
2 
dl 
matfløte
1  
ss 
1 
fedd 
3 
stk 
sjalottløk
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kutt opp i mindre biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk. 
  2. Kok opp 1 liter vann med en buljongterning og ha i potetene. 
  3. Mens potene koker steker du finhakket hvitløk og sjalottløk i smør. 
  4. Hell ertene over i kjelen etter at potetene har kokt i ca. 10 minutter. Kok videre i ca. 3 minutter og kjør suppen jevn med en stavmikser. 
  5. Ha den stekte løken og matfløte over i kjelen og gi det hele et oppkok. La suppen småkoke et par minutter. 

Serveringstips

Server med godt brød og dryss over litt parmesan eller friske urter. 

Tips: vann og buljongterning kan byttes ut med 1 liter kyllingkraft, eller erstatt buljongterningen med grønnsaks- eller kyllingfond.