Del
Del denne oppskriften

Smakfull potet- og ertesuppe

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Lag en deilig, grønn ertesuppe med poteter selv! Dette er en enkel oppskrift som gjerne kan serveres med kokte egg og varme rundstykker. 
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 1 pose Våre utvalgte erter
    Vara Finaste Gron Sparris
  • 6 stk store poteter, kuttet i biter
  • 1 liter vann
  • 1 stk terning grønnsaksbuljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 stk sjalottløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kutt opp i mindre biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk. 
  2. Kok opp 1 liter vann med en buljongterning og ha i potetene. 
  3. Mens potene koker steker du finhakket hvitløk og sjalottløk i smør. 
  4. Hell ertene over i kjelen etter at potetene har kokt i ca. 10 minutter. Kok videre i ca. 3 minutter og kjør suppen jevn med en stavmikser. 
  5. Ha den stekte løken og matfløte over i kjelen og gi det hele et oppkok. La suppen småkoke et par minutter. 
Serveringstips

Server med godt brød og dryss over litt parmesan eller friske urter. 

Tips: vann og buljongterning kan byttes ut med 1 liter kyllingkraft, eller erstatt buljongterningen med grønnsaks- eller kyllingfond.

Del
Del denne oppskriften