Ingredienser
1
stk
vaniljestang
2.5
dl
melk
2
dl
kremfløte
2
stk
egg
1
stk
eggeplomme
2.25
dl
sukker
Slik gjør du
Del vaniljestangen og skrap ut frøene med en skje. Varm ertene og bland de i en mikser til det blir en myk pure.
Legg frøene og stangen i kjele sammen med melk og fløte. La blandingen koke et par minutter. Sett den til siden.
Visp egg og sukker. Tilsett den varme melken og ertepureen under omrøring.
Varm blandingen til den begynner å tykne (82 grader). OBS: DEN MÅ IKKE KOKE!
Avkjøl blandingen, gjerne i kjøleskap til neste dag slik at den får dratt til seg av vaniljesmaken.
Sett i gang ismaskinen, og hell blandingen i. La det gå 45 min til isen er fast, eller det ikke lenger er mulig å røre i blandingen.
NYT!
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften